DETALJI SASLUŠANJA STUDENTA FILOZOFSKOG FAKULTETA: Evo kako se branio osumnjičeni za ugrožavanje sigurnosti

N.B.

24. 12. 2023. u 15:40

PRED Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu danas je saslušan U. D., student Filozofskog fakulteta, osumnjičen za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

ДЕТАЉИ САСЛУШАЊА СТУДЕНТА ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА: Ево како се бранио осумњичени за угрожавање сигурности

Foto K. Mihajlović

Na teret mu se stavlja da je, tvrdeći da poseduje pištolj, više puta pretio studentima i profesorima Filozofskog fakulteta. Policija je pretresom kuće u kojoj U. D. boravi pronašla predmete sa antisemitskim porukama, a utvrđeno je da ne poseduje vatreno oružje.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, on je uz prisustvo branioca po službenoj dužnosti izneo odbranu, negirajući izvršenje krivičnog dela, navodeći svoje viđenje događaja.

Nako date odbrane Tužilaštvo je predlozilo sudu da se prema  osumnjičenom odredi pritvor zbog sumnje da će boravkom na slobodi uticati na svedoke koji tek treba da bude ispitani u postupku, ali i zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogao da izvrši krivična dela protiv života i tela kojim preti.

U daljem toku postupka Tužilaštvo će ispitati svedoke oštećene, naložiti psihijatrisko veštacenje osumnjičenog  i prikupiti ostale neophodne dokaze, nakon čega će biti doneta konačna odluka, o čemu će takođe javnost biti obaveštena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)