SASLUŠANI OSUMNJIČENI ZA NEREDE ISPRED SKUPŠTINE GRADA: Sedmorica priznali krivicu, za 11 tužilaštvo predložilo pritvor

S.J.Matić

27. 12. 2023. u 09:05

U VIŠEM javnom tužilaštvu saslušani su svi koji su, zbog učestvovanja u neredima i napada na policiju tokom protesta, uhapšeni u nedelju uveče, 24. decembra, ispred Skupštine grada Beograda i svi su izneli odbrane. Oni su osumnjičeni za izvršenje krivičnih dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja ili za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i javnom skupu, a neki i za oba.

САСЛУШАНИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА НЕРЕДЕ ИСПРЕД СКУПШТИНЕ ГРАДА: Седморица признали кривицу, за 11 тужилаштво предложило притвор

Foto: Beorinfo/Novosti

Sedmorica osumnjičenih su priznali krivicu, za 11 je tužilaštvo predložilo pritvor, dok je prema dvoje osumnjičenih tužilaštvo ukinulo zadržavanje i oni su pušteni da se u daljem toku postupka brane sa slobode.

Svi osumnjičeni su na saslušanju izneli svoje odbrane, saopštilo je to tužilaštvo.

Sedmorica osumnjičenih su nakon saslušanja priznali krivicu i zaključili sporazum o priznanju krivičnih dela na uslovne kazne zatvora i novčane kazne, a sporazumi će biti prosleđeni na odluku o potvrđivanju Višem sudu u Beogradu.

Četvorica osumnjičenih Z. M. (68) S. S. (36), N. V. (32) i M. R. (38) zaključili su sporazume o priznanju krivičnog dela nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi javnom skupu u sticaju, sa krivičnim delom pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja na uslovne kazne zatvora od 6 meseci s rokom provere od 2 godine i novčanu kaznu od 20.000 dinara, odnosno M. R. na novčanu kaznu od 10.000 dinara.

R. Đ. (18), L. Š. (23) i V. O. (48) zaključili su sporazume o priznanju krivičnog dela nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi i javnom skupu na uslovne kazne zatvora od tri meseca s rokom provere od godinu dana i novčane kazne od 20.000 i 10.000 dinara.

Prema dvoje osumnjičenih tužilaštvo je ukinulo zadržavanje, M. M. (37) i S. M. (19) i oni su pušteni da se u daljem toku postupka brane sa slobode.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da prema 11 osumnjičenih odredi pritvor, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Pritvor je predložen za S. Š. (45), A. R. (18), G. D. (36), D. R. (19), P. J. (54), D. P. (21), B. T. (26), S. R. (58), M. A. (39), P. P. (44), S. D. (54).

Protiv svih osumnjičenih podnete su krivične prijave zbog navedenih krivičnih dela, povodom kojih će biti sprovedene dokazne radnje u skraćenom postupku, nakon čega će tužilaštvo odlučiti da li će protiv osumnjičenih podneti optužne predloge ili će obustaviti postupke.

BONUS VIDEO:

POLICAJAC VLADIMIR ZA "NOVOSTI": Udarali su me metalnom šipkom, nisam se povukao

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!