IZNAJMLJIVALI NEPOSTOJEĆE STANOVE I ZGRTALI PARE: Podignuta optužnica zbog prevare građana

J.D.Lj.

11. 03. 2024. u 14:51

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas optužni predlog protiv J. P. (28) i L. I. (28) zbog sumnje da su kao saizvršioci izvršili produženo krivično delo prevara.

ИЗНАЈМЉИВАЛИ НЕПОСТОЈЕЋЕ СТАНОВЕ И ЗГРТАЛИ ПАРЕ: Подигнута оптужница због преваре грађана

D. Novković

Optuženi su u vremenskom periodu od decembra 2023. godine do januara ove godine u Beogradu, u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, objavljivali oglase kojima su nudili u najam stanove na više različitih lokacija na teritoriji grada.

Lažnim prikazivanjem činjenice da je prvooptuženi vlasnik stanova koje želi da iznajmi, dovodili su u zabludu oštećene koji su želeli da iznajme te stanove, tako su ošteći na ime zakupa, na tekući račun L. I. uplaćivali novčane iznose koje su dogovorili sa J. P.

Optuženi su na ovaj način stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 311.920 dinara. 

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da se prema i optuženima produži pritvor s obzirom na to da i dalje postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi uticati na svedoke i u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. 
 
Takođe, predloženo je i da nakon održanog glavnog pretresa izvedenih dokaza sud J. P. oglasi i osudi na dve godine zatvora i plaćanje novčane kazne u iznosu od 500.000 dinara. Za L. I. je zatražen zatvor u trajanju od jedne godine i četiri meseca, kao i plaćanje novčane kazne od 200.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!