NAREĐENO DA SE ISPITAJU LEKAR I STRAŽARI: Oglasilo se tužilaštvo povodom ubistva u Padinskoj skeli

J.D.Lj.

21. 03. 2024. u 15:33

ODELjENjE za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dalo je nalog policiji da izvrši neophodne provere u pravcu utvrđivanja da li ima elemenata krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti u radnjama trojice zaposlenih u Službi za obezbeđenje KPZ "Padinska skela", kao i medicinskog tehničara u tom zavodu.

НАРЕЂЕНО ДА СЕ ИСПИТАЈУ ЛЕКАР И СТРАЖАРИ: Огласило се тужилаштво поводом убиства у Падинској скели

D. Novković

Uz zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja policiji je dostavljen dopis Uprave za izvršenje krivičnih sankcija KPZ Padinska skela, zajedno sa prilozima.

- Policiji je naloženo da obavi detaljne razgovore sa gore navedenim licima, kao i sa lekarom u zavodu na sve okolnosti koje su prethodile smrti Stanimira Brajkovića u tom zavodu 4. februara.

Takođe je potrebno da se tužilaštvu dostavi medicinska dokumentacija Brajkovića u vezi sa izvršenim pregledima u zavodu, kao i da se po potrebi obave razgovori sa još nekim osobama.

- Po prijemu izveštaja policije tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju u ovom predmetu - rečeno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu, zbog sumnje da su u ćeliji KPZ Padinska skela mučili, tukli i silovali do smrti penzionera Stanimira Brajkovića (74), vodi istragu protiv Srećka Stefanovića (20), Saše Stankovića (20) i Dalibora Petrovića (22) za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije