RAZBIJALI ČAŠE PA UBILI: Optužena trojica iz Obranovca za ubistvo u tržnom centru

S. J. M.

28. 03. 2024. u 16:11

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv trojice okrivljenih zbog sumnje da su 8. oktobra 2023. godine izvršili krivično delo ubistvo Stevana S. u saizvršilaštvu.

РАЗБИЈАЛИ ЧАШЕ ПА УБИЛИ: Оптужена тројица из Обрановца за убиство у тржном центру

Foto Facebook/stevan.stefanovicjapanac

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, obuhvaćeni su Dušan G. (22), Nikola S. (22) i Saša M. (22).

Tužilaštvo je predložilo da se svim okrivljenima produži pritvor.

Postoji opravdana sumnja da je 8. oktobra 2023. godine oko 01.10 časova ispred ugostiteljskog objekta u Obrenovcu, koji se nalazi u sklopu tržnog centra, Dušan G. lišio života Stevana S, dok su Nikola S. i Saša M. sa umišljanjem bitno doprineli izvršenju ovog krivičnog dela.

Okrivljeni su u kafiću sedeli za separeom koji se nalazio pored stola gde je sedeo Stevan, da bi u jednom trenutku posle ponoći počeli da razbijaju čaše, zbog čega ih je oštećeni zamolio da prestanu da to rade, što su oni i učinili, a nakon desetak minuta su napustili lokal.

Dok je Dušan G. čekao ispred lokala, druga dvojica okrivljenih su se udaljili automobilom da bi se nakon desetak minuta vratili i Dušanu G. predali torbicu u kojoj se nalazio pištolj.

Potom su se svi zajedno vratili u ugostiteljski objekat i ponovo počeli da prave nered, pa im je StevanS. prišao sa molbom da izađu napolje.

Izašavši ispred lokala, okrivljeni su opkolili Stevana, pa je Dušan G. u njegovom pravcu ispalio tri projektila od kojih su ga dva pogodila, nanevši mu teške telesne povrede opasne po život, usled kojih je, i pored operacije u Urgnetnom centru, preminuo.

Takođe, ceneći sve prikupljene dokaze u toku istrage, snimke sigurnosnih kamera, iskaze svedoka, veštačenja i drugo, istraga protiv V.P. je obustavljena, jer nema dokaza da je on učestvovao u lišenju života Stevana S, odnosno da je izvršio krivično delo ubistvo niti bilo koje drugo krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024