SNAJPER UHAPŠEN U ŠPANIJI: Novosađanina Slobodana Milutinovića (39), posle godinu dana bekstva, "stigla" poternica

Lj.P.

26. 04. 2024. u 12:54

NOVOSAĐANIN (39), za kojim su oba novosadska suda, Viši i Osnovni, prošle godine raspisali poternicu, u četvrtak ujutro je uhapšen u Španiji. Njemu su lisice na ruke stavljene u Madridu.

СНАЈПЕР УХАПШЕН У ШПАНИЈИ: Новосађанина Слободана Милутиновића (39), после годину дана бекства, стигла потерница

drustvene mreže

Advokat Goran Karadarević za „Novosti“ je potvrdio da je njegov branjenik Milutinović uhapšen u Španiji, ali da u ovom trenutku više od toga ne može da kaže.

Milutinović se od 5. maja 2023. godine nalazi u bekstvu, kada se, dok se sa nanogvicom nalazio u kućnom pritvoru, nije vratio iz dozvoljene šetnje.

Posle izricanja presude od dve i po godine zatvora, aprila prošle godine, zbog tri krivična dela: prinude, protivpravnog lišenja slobode i zlostavljanja i mučenja sugrađanke U. J. (26), sa kojom je bio u emotivnoj vezi, Milutinović je iz zatvorskog pušten u kućni pritvor uz elektronski nadzor, ali se iz dozvoljene šetnje nije vratio.

Apelacioni sud je ukinuo deo ove presude, odnosno za prinudu i za to delo sudiće mu se ponovo, a slučaj je dodeljen sudiji Ivani Josifović, jer je prvobitni prešao u Apelacioni sud. Za preostala dva presuda je potvrđena, pa je osuđen na jedinstvenu kaznu od godinu i 10 meseci zatvora.

Iako se prvobitno Milutinović teretio za otmicu, tokom dokaznog postupka, prvostepeni sud je cenio iskaz oštećene i prihvatio ga u većem delu, te je na osnovu toga, kao i drugih dokaza, to krivično delo prekvalifikovano u prinudu, smatrajući da nije počinio otmicu.

U Višem sudu u toku je još jedan postupak protiv Milutinovića za nasilničko ponašanje na fudbalskom turniru.

Protiv Snajpera i njegove surpuge Tamare u toku je sudski postupak u Osnovnom sudu zbog nelegalnog oružja, ali pošto je bekstvu, odlučeno je da mu se sudi u odsustvu. I u tom predmetu je došlo do promene postupajućeg sudije, pa će suđenje krenuti iz početka, a glavni pretres je zakazan za 5. jun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)