VIŠE POGINULIH NA PUTEVIMA RASINSKOG OKRUGA: Brzo vožnja odnosi živote (FOTO,VIDEO)

S.BABOVIĆ

13. 10. 2023. u 19:20

PREKORAČENjE dozvoljene brzine, neprilagođena vožnja, alkohol i opijati, najčešći su uzroci teških saobraćajnih nesreća u Rasinskom okrugu.

ВИШЕ ПОГИНУЛИХ НА ПУТЕВИМА РАСИНСКОГ ОКРУГА: Брзо вожња односи животе (ФОТО,ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

Čak 17 lica izgubilo je život u 15 teških saobraćajnih nesreća od januara do septembra ove godine, dok je istom periodu 2022.godine, poginulo u 13 udesa poginulo 14 lica. 

Tri osobe poginule su u najtežoj saobraćajnoj nesreći, koja se na putu Kruševac-Kopaonik kroz naseljeno mesto Mudrakovac dogodila pre skoro četiri meseca.

Milan Milenković(29), Aleksandar Mihajlović (28) i Anđelko Petrović (61) nastradali su u „fordu“ prilikom užasnom sudara sa putničkim vozilom „audi“, za čijim je volanom bio I.S.(20) iz Aleksandrovca. Kako je za "Novosti" ispričala udovica Dragana Milenković, na tom putu nesavesni vozači jure i tri puta većom brzinom od dozvoljene.

Kako je „Novostima“ upravo potvrđeno u Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu, istraga u ovom slučaju je još u toku.

- Predmet se vodi protiv I.S. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja - napominje dr Bratislav Petrović, glavni javni tužilac.

Rađena su i dodatna veštačenja i ispitivano stanje puta, kao i druge okolnosti koje su mogle dovesti do ove tragedije. U međuvremenu je donet niz bezbednosnih mera, koje treba da spreče nove pogibije: na LED displeju, koji se nalazi na portalu pored postojećih natpisa, dodata su i upozorenja vozačima da treba da uspore, kao i znak da je ograničenje brzine na 60 km/h. Kontrole na putu su redovne.

Statistika pokazuje da je nešto manje saobraćajnih nesreća sa povređenim licima u odnosu na prošlu godinu, ali i da je od januara do septembra ove godine registrovano 21.406 saobraćajnih prekršaja, dok ih je u istom periodu prošle godine bilo 21.316.

- Trudimo se da brojnim aktivnostima utičemo na sve faktore i činioce, koji dovode do nastanka saobraćajnih nezgoda sa teškim posledicama - naznačava pukovnik Ivan Milenković, načelnik PU Kruševac. - Pored represivnih aktivnosti, kroz kontrolu i sankcionisanje uočenih prekršaja, pripadnici Odeljenja Saobraćajne policije i PU rade i preventivne aktivnosti kroz mnogobrojne tribine. Edukacija je nemenjena određenim kategorajama učesnika u saobraćaju, poput učenika i vozača poljoprivrednih vozila, kao i mnogih drugih. Sa edukativnim skupovima nastavićemo i u budućnosti.

NA TREŽNjENjU - 214 VOZAČA

UBEDLjIVO najprisutniji prekršaj na ovdašnjim putevima je prekoračenje brzine. Registrovano je čak 7.770 takvih prekrašaja, što je značajno više u odnosu na prošlu godinu kada ih je bilo - 5.691. Slede nepropopisno parkiranje: 3.333 i vožnja pod uticajam alkohola-1.163. Zbog vožnje pod uticajem alkohola, koji je kod vozača bio iznad granice od 1,20 promila zadržano je 214 vozača od januara do septembra 2023.godine. Uhvaćeno je i 85 vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!