OPTUŽENI NIKČEVIĆ TRAŽI ADVOKATA: Trojica optuženih za ubistvo Bojana Mirkovića puštena u kućni pritvor

S. J. M.

16. 05. 2023. u 13:00

IVAN Nikčević, jedan od petorice optuženih za učešće u ubistvu Bojana Mirkovića u naselju Belvil u Beogradu 2020. godine, otkazao je punomoćje svojim advokatima Marku Popoviću i Veljku Delibašiću, a nije angažovao novog, pa je suđenje za ovaj zločin danas u Višem sudu u Beogradu odloženo za sredinu juna.

ОПТУЖЕНИ НИКЧЕВИЋ ТРАЖИ АДВОКАТА: Тројица оптужених за убиство Бојана Мирковића пуштена у кућни притвор

Foto Z. Jovanović/Tanjug/privatna arhiva

Nikčević je punomoćje otkazao još početkom aprila, a obaveštenje o tome je stiglo u sud tek 5. maja. Kako je Nikčević danas rekao pred Sudskim većem, sa advokatima se razišao iz privatnih razloga.

- U međuvremenu nisam uspeo da nađem novog advokata. U petak sam se video sa jednim prijateljem advokatom, koji je bio upućen u slučaj, ali mi je on juče javio da zbog kompleksnosti ne može da uđe u predmet i zastupa me - kazao je Nikčević, zamolivši sud da mu da dodatni rok da angažuje branioca, a ako ne uspe, da mu ga postave po službenoj dužnosti.

Veće mu je odobrilo osam dana da dostavi punomoćje o angažovanju advokata. Sudija Stojan Petrović je po odlaganju pretresa u sudnici prokomentarisao da je većina optuženih u kućnom pritvoru, pa se može videti u kom pravcu suđenje kreće, jer se već dva puta zaredom odlaže. Inače, pretres je u martu odložen zbog bolesti jednog od branilaca.

Iz pritvora je u međuvremenu pušten i okrivljeni Dušan Kokoruž, a ranije je Apelacioni sud usvojio žalbe i iz pritvora pustio optužene Ivana Nikčevića i Bojana Kovačevića. U pritvoru se sada nalaze Lazar Tejić, koji je pucao u Bojana Mirkovića i Filip Ivanović, crnogorski državljanin, koji nema prebivalište u Srbiji i koji je optužen za pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela, jer se tereti da je Tejića trebalo da prebaci preko granice u BiH. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)