SUD ODBIO ZAHTEV KRASNIĆIJA: Bivši lider terorističke OVK neće moći na odmor iz zatvora

Novosti online

16. 08. 2023. u 21:28

SPECIJALNI sud u Hagu odbio je zahtev jednog od vođa terorističke OVK Jakupa Krasnićija za dvonedeljno puštanje na slobodu, prenosi Dukađini.

СУД ОДБИО ЗАХТЕВ КРАСНИЋИЈА: Бивши лидер терористичке ОВК неће моћи на одмор из затвора

Jakup Krasnić, Foto Printskrin

Odbrana Jakupa Krasnićija zatražila je da on bude pušten na dve nedelje iz pritvora kako bi proveo neko vreme sa porodicom, ali je sud taj zahtev odbio.

- Pretresno veće je rešenjem od 17. jula 2023. godine odbilo zahtev za privremeno puštanje na slobodu i naložilo produženje pritvora Krasnićiju. Sud u obrazloženju ističe činjenicu da je suđenje u ovom slučaju počelo, da su Krasnićijevoj odbrani obelodanjeni identiteti osetljivih svedoka, te da stoga treba izbegavati svaki rizik od daljih zločina -  rekla je portparolka Specijalizovanih veća tzv. Kosova u Hagu Angela Griep za Dukađini.

Suđenje liderima terorističke OVK u Hagu počelo je 3. aprila, a Hašim Tači, Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići terete se za ratne zločine, zločine protiv čovečnosti, ubistva, progone i mučenja. Oni su se izjasnili da nisu krivi, a u pritvoru su od 2020. godine.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave