TRNULE IM RUKE, ZUJALO U UŠIMA: Drama u Specijalnom sudu, Belivuku i Miljkoviću "pozlilo" pred saslušanje silovane i zlostavljane žrtve

S. J. M.

18. 09. 2023. u 19:13

OPTUŽENI pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića pokušavali su danas da odlože suđenje u Specijalnom sudu u Beogradu kada je trebalo da svedoči oštećeni I. S, koji je prema optužnici u "bunkeru" na stadionu Partizana u Humskoj ulici tučen i silovan, ali im to nije pošlo za rukom.

ТРНУЛЕ ИМ РУКЕ, ЗУЈАЛО У УШИМА: Драма у Специјалном суду, Беливуку и Миљковићу позлило пред саслушање силоване и злостављане жртве

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Foto TV Pink Printscreen

Oni su prvo otkazivali punomoćja svojim braniocima, tražili izuzeće sudskog veća i tužilaca, da bi na kraju tvrdili da im nije dobro, zbog čega su ih tokom pauze pregledali lekari. Optuženi Miljković je tražio pomoć, jer mu "zbog postupanja suda nije dobro i zuji mu u ušima". Kazao je da nije kriv ako padne u sudnici. Sudija Vinka Beraha ga je pitala kako mu nije dobro kad mu vidi osmeh nam licu, na šta je optuženi odgovorio da ima još kandidata kojima nije dobro.

- Znači da pozovemo odmah Hitnu pomoć. Zovite službu Hitne pomoći. Neka se javi kome još nije dobro. Izađite, recite šta vam fali, kome nije dobro - kazala je sudija.

Marko Budimir je tvrdio da mu zuji u ušima i da ga boli glava, a Belivuk je kazao da je već od straže tražio da ga vode kod doktora što pre, jer su mu se osušila usta i trnu mu ruke. Sudija je nakon toga odredila pauzu od pola sata da okrivljene pregledaju lekari.

Prethodno je Miljković tražio izuzeće tročlanog sudskog veća, predsednika Višeg suda i Apelacionog suda, ali je predsedavajuće veće odbacilo te zahteve, jer su, kako je obrazloženo, očigledno usmereni na odugovlačenje postupka. Onda su optuženi Marko Andrić i Miloš Budimir otkazali punomoćje svojim braniocima navodeći da to nije zato što su loši pravnici, nego zato što je to vid borbe, pa je sudsko veće protiv njih razdvojilo postupak.

Foto N. Skenderija

Marko Miljković

- Hajmo, ako ste svi naumili da otkažete punomoćje, javite se - rekla je sudija, posle čega je za govornicu izašao optuženi Dejan Tešić i otkazao punomoćja svojim braniocima.

Na isti potez odlučili su se i Marko Budimir, Vladimir Grek, Aleksa Šejić, Aleksa Stošić, Dragan Mitrović, Senad Rešović, Nemanja Đurić su otkazali punomoćja, zbog čega je i protiv njih postupak razdvojen.

Tri sata od početka suđenja, pokušaji odlaganja su zaustavljeni, a sudu je dostavljen izveštaj da su pregledani Nebojša Janković, Nemanja Lakićević, Aleksandar Vučinić, Belivuk, Miljković i Vlade Draganić i svi su sposobni da prisustvuju glavnom pretresu.

Sudija je nakon toga saopštila da će svedok oštećeni I. S. biti ispitan, ali bez prisustva javnosti, zbog zaštite njegove privatnosti u postupku.

Optužbe

TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal pripadnike kriminalne grupe tereti za sedam ubistava, otmice, trgovinu narkoticima, kao i za nedozvoljeno posedovanje oružja. U ovom postupku trojica članova grupe su dobili statuse okrivljenih saradnika i oni su tokom nekoliko glavnih pretresa govorili o delima koja su obuhvaćena optužnicom, ali i onima koje tužilac još nije uvrstio u svoj akt.

I. S. je prema optužnici brutalno mučen i silovan bilijarskim štapom u "bunkeru" na stadionu Partizana, koji je ova grupa koristila. On je ranije ispričao u tužilaštvu da se to desilo, jer se slikao ispred zdanja u Humskoj, a da su oni mislili da ga je poslao Ljubomir Mirković Kića da uhodi Belivuka. Tvrdio je da su mu tražili da prizna šta radi, vukli, šamarali i odveli u "bunker". Tri dana su ga, prema njegovim rečima, držali vezanog i zatočenog i najstrašnije maltretirali i zlostavljali. Udarali su ga drškom od sekire, bilijarskim štapom, optuživali da je cinkara. Kada su ga pustili zapretili su mu da se ne vraća u Beograd godinu dana.

 

Tražio policijsku pratnju

PREMA nezvaničnim informacijama, I. S. je tražio da po njega dođe policija i da ga oni sprovedu do zgrade suda u Ustaničkoj ulici. Objasnio je da se skoro oporavio, ali i da je i dalje veoma uplašen, zbog svega što je preživeo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!