DVOJICA SVEDOČE O UKRADENIM VOZILIMA: Danas se nastavlja suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Z.U.

11. 12. 2023. u 11:28

U POSEBNOM odeljenju Višeg suda u Beogradu za danas je najavljen nastavak suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su optuženi za najmanje sedam likvidacija, trgovinu narkoticima i oružjem, otmice i silovanje. Predviđeno je saslušanje svedoka Igora Arezanovića i Petra Ilinkovića.

ДВОЈИЦА СВЕДОЧЕ О УКРАДЕНИМ ВОЗИЛИМА: Данас се наставља суђење криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића

Foto: Printskrin

Obojica su pozvana kako bi izneli svoja saznanja o pojedinim automobilima Zdravka Radojevića, navijača Crvene zvezde, kojeg su, prema optužnici, pripadnici kriminalne grupe kidnapovali, a potom i ubili u "kući smrti" u Ritopeku početkom novembra 2020. godine. Po naređenju Belivuka i Miljkovića, kako tvrdi Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK), desetak njegovih luksuznih vozila, koje je držao na određenom placu, ukradena su, odnosno prisvojena.

Nehotice, na jednom od prethodnih ročišta na kojima su pregledani sudski spisi i prezentovani dokazi, Belivuk i Miljković su priznali da su u jednom trenutku upravljali sa dva automobila. Da je reč o Radojevićevim vozilima, napomenula je predsednica krivičnog veća sudija Vinka Beraha Nikićević, i to tek posle izjašnjavanja dvojice prvooptuženih da su jedno vreme koristila ta dva auta.

ISPITIVANjE OŠTEĆENOG

ZA sledeću nedelju, tačnije utorak, najavljeno je i ponovo ispitivanje mladića koji je u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal označen kao žrtva ove kriminalne grupe. Njega su pojedini članovi, kako se navodi, oteli, a potom i brutalno silovali u jednoj prostoriji na stadionu Partizana. Prethodno je veštačeno njegovo mentalno stanje i veštaci su doneli zaključak da je on procesno sposoban, odnosno da može da učestvuje u sudskom postupku. Njegovo svedočenje biće zatvoreno za javnost. 

Sutra bi, posle izvesnog vremena, u sudnici trebalo da se pojavi i optuženi Boris Karapandžić, u odnosu na koga je postupak bio razdvojen, jer je bio u bolnici, a kasnije se oporavljao kod kuće. On je brutalno pretučen, a zbog teških povreda završio je u Urgentnom centru, gde je i operisan. Kako se nagađa, napadnut je na ulici, jer se od optužbi brani sa slobode. Njegovi napadači su, bar za javnost, i dalje nepoznati.

Inače, cele ove nedelje, osim srede, zakazana su ročišta ovoj kriminalnoj grupi. Pored ostalih, trebalo bi da budu ispitane i tri dame - Dunja Vavić, Katarina Mihajlović i Darija Janković. Kada se završi sa svedocima, sudija Beraha Nikićević je najavila i nastavak uvida u prisluškivane razgovore optuženih pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

BONUS VIDEO: KONVOJ ŽANDARMERIJE U USTANIČKOJ - Nastavlja se suđenje Belivukovom klanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!