ODLOŽENO SUĐENJE KECMANOVIĆIMA: Vladimir i Miljana odlučili da najpre iznesu odbranu u krivičnom postupku

Tanjug

25. 03. 2024. u 10:38

U VIŠEM sudu u Beogradu danas je za 17. maj odložen parnični postupak protiv oca, majke i dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara te škole.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ КЕЦМАНОВИЋИМА: Владимир и Миљана одлучили да најпре изнесу одбрану у кривичном поступку

Foto: Tanjug

Suđenje je odloženo zbog izostanka optuženih Vladimira i Miljane Kecmanović, koji su odlučili da najpre iznesu odbranu u krivičnom postupku. Njihov punomoćnik Marina Ivelja prenela je da Kecmanovići smatraju da bi svedočenje u parničnom postupku kompromitovalo njihovu odbranu u krivičnom postupku koji je zatvoren za javnost, a nastavlja se 1. aprila.

Za sledeće suđenje pozvana su četiri svedoka, koji su u vreme krivičnog događaja bili zaposleni u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Punomoćnik porodice Dukić tražio je da zamenik državnog pravobranioca dostavi sudu oružani list koji je izdat Kecmanoviću za držanje i nošenje oružja, odnosno da li je uopšte imao dozvolu. Zatraženo je i da se dostavi dokumentacija o razlozima iz kojih je Vladimir Kecmanović oslobođen od služenja vojnog roka. Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica ili ga eventualno odbija. Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Sud je ranije odredio u odnosu na oca dečaka privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku. U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje. Pred Višim sudom u Beogradu nedavno je počeo i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K. K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. Pored ovog parničnog postupka, vodi se još jedan po tužbi 27 članova porodice ubijenih, a nedavno je i nastavnica koja je teško ranjena u pucnjavi podnela tužbu protiv roditelja dečaka.

BONUS VIDEO:

MASAKR KOD VRŠCA: Dečak (13) sekirom ubio 12 jaganjaca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove