DEVOJČICA SMEŠTENA U HRANITELJSKU PORODICU: Otac monstrum je držao zarobljenu u kadi, bila je neuhranjena i uplašena

Novosti onlajn

19. 06. 2023. u 13:58

MALOLETNA L. P., koja je bila teško zanemarena od strane svojih roditelja, smeštena je u odgovarajuću hraniteljsku porodicu.

ДЕВОЈЧИЦА СМЕШТЕНА У ХРАНИТЕЉСКУ ПОРОДИЦУ: Отац монструм је држао заробљену у кади, била је неухрањена и уплашена

Foto: Novosti/MUP

Podsećamo, policija je devojčicu (8) našla zaključanu u stanu u Mirijevu 27. marta, a otac je sutradan uhapšen. Devojčica nije bila upisana u školu, bila je potpuno nevidljiva za sistem.

Za sve se saznalo kada je Pašajlića prijavila njegova partnerka policiji, koja je takođe trpela nasilje, ali je uspela da pobegne iz stana. Devojčicu je našla policajka koja je u jednom trenutku opisala za medije sa kakvim se užasom srela dok je ulazila u stan.

- Bilo je mračno. A kada smo ušli u kupatilo iz kade je izvirila devojčica, bila je jako mršava, jedva je sedela - rekla je ona.

Još je u porodilištu (2015) prijavljeno da se roditelji o detetu ne brinu adekvatno.

U toku istrage ispitana je i majka devojčice, kao i policajke koje su bile na uviđaju. 

Majka devojčice koja je nađena u kadi N. T. rekla je da nije viđala ćerku jer joj je Uroš to stalno branio i govorio joj da ima sve što joj treba za život.

Inače, N. T. se lečila na Klinici za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević”.

Uroš Pašajlić se na saslušanju branio ćutanjem, a jedino što je izjavio je da je zavisnik od alkohola i droge.

Tim povodom, naloženo je neuropsihijatrijsko veštačenje iz čijeg nalaza proizlazi da je Pašajlić bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da je isti zavistan od upotrebe opojnih droga i od upotrebe alkohola. Takođe je pribavljena medicinska dokumentacija koja se odnosi na zdravstveno stanje maloletne oštećene, preciznije dokumentacija koja se odnosi na stanje u kom je devojčica primljena na lekarske preglede, kao i u kakvom zdravstvenom stanju se sada nalazi.

Naime, nakon što je 24. aprila izvršen pretres stana na Zvezdari u kome je pronađena devojčica, dežurni zamenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim Urošem Pašajlićem koji se dao u bekstvo, te je okrivljeni četiri dana kasnije pronađen, uhapšen i doneto je rešenje o njegovom zadržavanju u trajanju od 48 časova.

Nakon saslušanja, na predlog tužilaštva, Prvi osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim se prema okrivljenom određuje pritvor u trajanju od 30 dana po svim zakonskim osnovima i isti je dana 26. aprila produžen rešenjem sudije za prethodni postupak za još 30 dana.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obavezno lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka, a takođe će ispitati da li je eventualno neko lice pomoglo okrivljenom nakon izvršenja krivičnih dela, te utvrditi da li su se u radnjama tog lica stekla bitna obeležja krivičnog dela pomaganje učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

BONUS VIDEO: Majka i dete skočili sa trećeg sprata: Hitna pomoć i policija na terenu

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu