NE MOGU DA IZNOSE DETALJE: Oglasio se Centar za socijalni rad u Novom Bečeju, povodom pogibije dečaka (14)

Lj.P.

22. 08. 2023. u 11:44

POVODOM tragedije u subotu, 19. avgusta, u Bečeju, kada je četrnaestogodišnji dečak sa posebnim potrebama, dok je bio bez nadzora, pod još nerasvetljenim okolnostima pao sa trećeg sprata zgrade u Dositejevoj 18 u Bečeju i preminuo, oglasio je Centar za socijalni rad u Novom Bečeju, navodeći da su odmah po obaveštenju o tragičnom događaju preduzeli sve mere iz njihove nadležnosti.

НЕ МОГУ ДА ИЗНОСЕ ДЕТАЉЕ: Огласио се Центар за социјални рад у Новом Бечеју, поводом погибије дечака (14)

FOTO: Lj.P.

U saopštenju se navodi da su obaveštenje o smrti maloletnog dečaka primili 19. avgusta.

- Centar je predmet inspekcijskog nadzora od strane Pokrajinskog sekreterijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova – navode u Centru za socijalni rad u Novom Bečeju. - S obzirom na to da je u toku istraga, kao i zbog zaštite podataka o ličnosti, ne možemo iznositi detalje konkretnog slučaja, kao ni podatke o osobama.

Starateljka četrnaestogodišnjeg dečaka sa posebnim potrebama M. L. (60), kao i Z. K. (56) koju je angažovala da u njenom odsustvu dok je na moru brine o detetu i njenoj rođaki Lj. P. (49), državljanki Bosne i Hercegovine, sa hrvatskim pasošem, sudija za prethodni postupak osnovnog suda u Bečeju nije odredio pritvor. Zabranjeno im je da međusobno komuniciraju i sastaju se, kao i sa još tri svedoka koji tek treba da budu saslušani. Naime, Osnovno javno tužilaštvo je predložilo da im se odredi pritvor, ali je sud odbio. Sve tri se sumnjiče za napuštanje nemoćnog lica.

Starateljka je toga dana nekoliko sati ranije krenula na more, a dečak je ostao sa Z. K. i Lj. P. One su u jednom momentu izašle iz stana, i četrnaestogodišnjak je ostao bez nadzora i tada je pod još nerasvetljenim okolnostima pao kroz prozor.

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu je nakon saznanja o smrti maloletnog P. D., koji je bio na smeštaju u hraniteljskoj porodici L. M. iz Novog Bečeja, pokrenuo postupak vanrednog inspekcijskog i stručnog nadzora u Centru za socijalni rad opštine Novi Bečej.

U postupku inspekcijskog i stručnog nadzora, kako navode u ovom sekretarijatu, uočeni su propusti u radu Centra za socijalni rad Novi Bečej.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!