MESEC DANA BEZ DANKE: Zločin koji je ceo region ostavio u šoku još uvek nema epilog - Mogu li ovi dokazi osumnjičene strpati iza rešetaka?

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

26. 04. 2024. u 08:41

DEVOJČICA Danka Ilić (2) ubijena je 26. marta ove godine u Banjskom polju, a za zločin kakav Srbija ne pamti osumnjičeni su Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50), koji odbijaju da otkriju lokaciju na koju su prebacili telo s deponije.

МЕСЕЦ ДАНА БЕЗ ДАНКЕ: Злочин који је цео регион оставио у шоку још увек нема епилог - Могу ли ови докази осумњичене стрпати иза решетака?

Foto: Društvene mreže

Istraga ubistva Danke Ilić nastavlja se paralelno s intenzivnom potragom za njenim telom.

Iako pronalazak njenog tela može odgovoriti na brojna pitanja, mnogi do sada prikupljeni dokazi su na veštačenjima i biće od ključnog značaja za ceo postupak.

Jedan od ključnih dokaza jeste kap krvi koja je pronađena u automobilu kojim su osumnjičeni, navodno, udarili Danku Ilić.

Kap krvi izuzeta je kao dokaz i poslata na DNK analizu, nakon čega je potvrđen identitet ubijene Danke Ilić.

Kako je već pisano, dvojica osumnjičenih su automobil nakon nesreće očistili kiselinom kako bi uklonili krv, međutim, jedna kapljica im je promakla.

Priznanje Dejana Dragijevića

Jedan od bitnih dokaza jeste i iskaz koji je Dejan Dragijević dao u tužilaštvu kada je i priznao da je zadavio Danku Ilić. Njegovo saslušanje je tada trajalo više od dva sata.

Prema nezvaničnim informacijama, on je tada otkrio i da je imao pomagače uz pomoć kojih je sklonio telo Danke Ilić sa deponije. Dragijević je rekao da su mu u skrivanju tela pomogli brat i otac.

Foto: Društvene mreže

Dejanov otac i brat su zbog toga odmah uhapšeni. Otac se u tužilaštvu branio ćutanjem, dok je brat preminuo nepuna dva dana nakon hapšenja.

GPS zabeležio kretanje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je na vanrednoj konferenciji za novinare, na kojoj se govorilo o detaljima ubistva Danke Ilić, pokazao i fotografije na kojima su prikazani detalji sa GPS uređaja koji je bio u automobilu kojim su upravljali osumnjičeni za ubistvo.

Gašić je tada istakao i da je njihovo kretanje "bilo vrlo simptomatično", 150 metara od mesta gde su se zaustavili u dvorištu porodice Ilić, to je dvorište gde je bila Ivana Ilića sa svojim decom, tih 150 metara prešli su za 5,5 minuta.

Foto: MUP

Putem sistema za praćenje službenog vozila utvrđeno je i da su osumnjičeni otišli do deponije za koju se sumnja da je bila prvo mesto na koje su sakrili telo devojčice. GPS je zabeležio da su se na deponiji zadržali 1,41 minut.

Bazne stanice

Policija je tokom istrage proveravala sve bazne stanice koje su i pomogle u hapšenju osumnjičenih i vezale ih za mesto zločina, međutim, one nisu pomogle i u potrazi za telom deteta.

Otkako je devojčica Danka Ilić nestala 26. marta u Banjskom polju, prema rečima ministra Bratislava Gašića, registrovano je 46.000 logova telefonskih brojeva. Analize su pokazale da su bazne stanice zabeležile da su se telefoni osumnjičenih u kritično vreme nalazili u Banjskom polju, odnosno mestu na kom se devojčici izgubio svaki trag.

- S tim u vezi zabeleženo je i kada i gde su se kretali osumnjičeni i to u tih kobnih 40 minuta, koliko je Danka Ilić bila u Banjskom polju, gde je stigla sa majkom i bratom, dok je nisu ubili i bacili na deponiju - objašnjava izvor.

Takođe, presretnuto je 175.000 komunikacija - telefonskih i putem SMS poruka.

Dvojica osumnjičenih su od prvog dana bili „na radaru“ policije.

Osumnjičeni "pali" na poligrafu

Zbog rasvetljavanja nestanka Danke Ilić (2) iz Bora urađeno je 15 poligrafskih ispitivanja, među kojima i osumnjičenih za smrt devojčice, Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Foto: Društvene mreže

Njegova izjava da je jedan imao reakciju, a drugi odloženu reakciju zbunila je laike, a stručnjak za poligrafsko ispitivanje objašnjava da to znači da su obojica "pala", samo na različitim pitanjima.

Podsetimo, Danka Ilić nestala je 26. marta ispred porodične kuće u naselju Banjsko polje kod Bora. Istog dana pokrenuta je masovna potraga u kojoj su u prvom momentu učestvovali i građani.

Ministar policije Bratislav Gašić saopštio je na konferenciji za medije da su za smrt osumnjičena dvojica zaposlenih u borskom vodovodu, koji se sumnjiče da su službenim automobilom udarili devojčicu u blizini kuće, potom je stavili u gepek i bacili na divlju deponiju. Obojica osumnjičenih su priznala, ali telo i dalje nije pronađeno.

(Blic)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori