OSUMNJIČENI PIROMAN PRIZNAO ZLOČIN? Mladić iz Loznice navodno priznao da je izazvao požar u svom stanu

V. M.

07. 11. 2020. u 12:37

D.K. (20) iz Loznice osumnjičen je da je, u petak, oko 17,30 časova, izazvao požar u zgradi, u centru Loznice, u Ulici Georgija Jakšića 15, saznaju „Novosti“.

ОСУМЊИЧЕНИ ПИРОМАН ПРИЗНАО ЗЛОЧИН? Младић из Лознице наводно признао да је изазвао пожар у свом стану

Foto: V. Mitrić

Ubrzo posle požara, policija ga je privela u stanicu, a potom kod dežurnog tužioca, koji ga je saslušao i odlučio da postupak ide u redovnu proceduru. Navodno, mladić je priznao da je izazvao požar u stanu pomenute zgrade, pa nije bilo razloga za određivanje pritvora.

D.K. se tereti za krivično delo izazivanja opšte opasnosti. Pored stana, u kom je živeo koji je potpuno izgoreo, velika je šteta u još jednom od stanova. Sve je moglo da bude gore i tragičnije da vatrogasne i spasilačke ekipe nisu brzo stigle, a i sami stanari su, na vreme, jedni drugima stavili do znanja da napuste zgradu. Vatra se širila na sve strane, kao i oblaci dima, ali su vatrogasci uspeli brzo da obuzdaju vatreniju stihiju, kako se ne bi dalje širila.

Koliko je bilo dramatično svedoči i činjenica da su ljudi i iz okolnih zgrada sklanjali automobile, plašeći se da se vatra ne proširi i na druga, okolna zdanja.Osumnjičeni mladić je, navodno, i najavljivao da će nešto poput ovog da učini, tobože što je imao česte nesuglasice u porodici.Spominje se da ima i zdravstvene tegobe, posebno one koje mogu da utiče da odluku da učini ono zašto je osumeičen da je učinio. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku