POŽAR KOJI JE ZAVIO SRBIJU U CRNO: Bukti vatra u Novom Sadu, samo par metara od diskoteke u kojoj se ugušilo šestoro mladih

Novosti online

12. 02. 2021. u 19:39

VELIKI požar izbio je večeras na uglu Kisačke i Partizanske ulice u Novom Sadu, gde se, prema prvim saznanjima, nalazi magacin tepiha i laminata.

ПОЖАР КОЈИ ЈЕ ЗАВИО СРБИЈУ У ЦРНО: Букти ватра у Новом Саду, само пар метара од дискотеке у којој се угушило шесторо младих

Foto: Printscreen

Za sada, buktinju gasi više od pet vatrgosnih vozila.

Podsetimo, pre devet godina, svega desetak metara dalje, izbio je požar u diskoteci Kontrast, gde je tragično nastradalo šestoro mladih ljudi.

Podsećamo, u stravičnom požaru u diskoteci ”Kontrast” 2012. godine vatrena stihija uzela je šest mladih života.

Vatra je buknula dva sata posle ponoći i neverovatnom brzinom se proširila diskotekom na uglu Partizanske ulice i Sentandrejskog puta u Novom Sadu.

U dimu su se tada ugušili Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (26) iz Futoga, Zoran Ignjatović (28) iz Bosne sa prebivalištem u Novom Sadu, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (20) iz Kikinde.

Lakše su povređeni Vesna Ignjatović (29) iz Novog Sada, koja je iščašila rame i posle ukazane pomoći u Urgentnom centru puštena kući, Nevena Grbić (25) iz Novog Sada je prebačena u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, a lekarska pomoć je pružena i Maji Blagojević (24) i Siniši Radojeviću.

Vlasnik diskoteke Alojz Ganić je osuđen na pet godina zatvora 2014. godine, dok su zakupac Slaviša Stanišić i električar Miroslav Papuga dobili devet godina, a drugi zakupac Dejan Ratković sedam.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!