SNAJPERISTA VODI DO UBICE KEKINOG KUMA? Privođenje Nebojše J. moglo bi da rasvetli neke likvidacije u Srbiji

E. H.

17. 02. 2021. u 07:33

PRIVOĐENjE Nebojše J. koji je navodno obučavao Veljka Belivuka i njegove ljude u gađanju iz snajpera i pušaka, moglo bi da doprinese i rasvetljavanju spektakularno izvedene likvidacije, poznate kao "ubistvo na groblju u Sopotu".

СНАЈПЕРИСТА ВОДИ ДО УБИЦЕ КЕКИНОГ КУМА? Привођење Небојше Ј. могло би да расветли неке ликвидације у Србији

Istraga će ispitati sumnje

Januara 2017, posle ispraćaja uglednog privrednika, hicima iz snajpera ubijen je Milomir Jovanović (46) iz Vranića, kum Dejana Stojanovića Keke.

Taj zločin nije rasvetljen, a sada se pojavljuju operativne indicije da je Janković indirektno povezan sa ovim slučajem.

- Isptujemo da li je, možda, obučavao pucača - navodi naš izvor iz istrage.

- Tada su, u širem rejonu tog groblja, prikupljeni određeni tragovi. U toku su analize i veštačenja.

U sklopu akcije na rasvetljavanju svih krivičnih dela Belivuka i Marka Miljkovića Mareta, priveden je Nebojša J. kod koga je pronađeno sedam dugih cevi. Reč je o bivšem pripadniku 63. padobranske brigade Vojske Srbije. On se, inače, i profesionalno bavio streljaštvom, učestvovao je i na nekim takmičenjima. Belivukova i njegova veza sada je predmet istrage. Posebno jer se on vidi na snimku, nastalom u vikendici kod Tršića, kada objašnjava Velji Nevolji kako se puca.

Policija je u vreme ubistva Jovanovića taj zločin povezivala sa osvetom za likvidaciju Vladimira Bjelanovića (37), decembra 2015. na Vračaru. Obojica su, prema operativnim policijskim saznanjima, bila u poslovima sa trgovinom narkoticima, ali i u sukobu!

- U to vreme su postojala operativna saznanja da su Jovanović i njegov brat Milan, koji je šest meseci ranije nestao u Češkoj, bili u sukobu sa Bjelanovićem oko nekih sumnjivih poslova - navodi izvor "Novosti".

Interesantno, ali je policija u to vreme imala saznanja da su za Jovanovića bile spremljene čak dve ekipe egzekutora. Jedna sa snajperom na groblju u Sopotu i druga, nedaleko od njegovog stana u Novom Beogradu, naoružana "kalašnjikovima". Tada se sumnjalo da je snajperista stigao iz BiH, a sada se proverava da li je sa Nebojšom J. "upucavao" oružje pre zločina.

Nebojša J. se, indirektno, operativno povezuje i sa čuvenim ubistvom među zatvorskim zidinama u Crnoj Gori.

- Sa crnogorskim istražnim organima razmenjuju se podaci o ubistvu u zatvoru Spuž, kada je tokom šetnje snajperom, sa obližnje uzvišice, usmrćen Dalibor Đurić - kaže naš sagovornik. - Zločin se dogodio 22. septembra 2016. a Đurića su crnogorske službe okarakterisale kao bezbednosno interesantnu osobu blisku "škaljarskom klanu".

BRNABIĆEVA: OČEKUJTE IZNENAĐENjA

- Mislim da je očigledno da je u celom ovom procesu neko ko je radio za državu, radio i za mafiju. Predsednik je jasno rekao da imamo takve sumnje i da to ne sme da se toleriše - rekla je juče premijerka Ana Brnabić odgovarajući na pitanja o hapšenju kriminalne grupe oko Veljka Belivuka i dodala da u ovom slučaju postoje novi dokazi.

- Istraga se nastavlja, možete očekivati iznenađenja u budućnosti - rekla je Brnabićeva. - Posedujemo nove informacije, ali ne možemo da pričamo o njima u ovom trenutku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima