LETO U ZNAKU DAMA: Skarlet, gospođica Fišer i Frenki Drejk u lovu na kriminalce

N. D.

20. 08. 2023. u 14:49

LETO posvećeno zločinima na kanalu Epik drama protiče u znaku najboljih kostimiranih krimića i detektivskih drama.

ЛЕТО У ЗНАКУ ДАМА: Скарлет, госпођица Фишер и Френки Дрејк у лову на криминалце

Foto Epik drama

Na to da se nerešenim misterijama i zagonetnim ubistvima bave velikani detektivskog posla poput Šerloka Holmsa, Herkula Poaroa, luckastog Murdoka, britanca starog kova inspektora Delgliša i mnogih drugih doajena ove branše, već smo navikli. Međutim, letnje mesece na omiljenoj televiziji zaljubljenika u vežbalice za mozak, ovog puta obeležile su dame. Tri sjajne detektivke, svaka iz svoje epohe i svaka sa svojom životnom pričom, stilom i metodama za rešavanje zločina zabavljaće gledaoce sve do jeseni. "Gospođica Skarlet i Vojvoda", sa drugom sezonom snimanom u Beogradu čekaju nas svakog četvrtka od 21.00, vraćaju nas u viktorijanski London, na početak 20. veka.

- Predivno vreme provodimo u Beogradu tokom snimanja serije. Uslovi za rad su mnogo bolji nego u Irskoj, gde je sniman prvi ciklus serije. Uvek se radujemo povratku u vašu zemlju i nadamo se da ćemo i nove sezone snimati u Srbiji - poručila je glavna glumica Kejt Filips, dok su pripreme za snimanje novog, četvrtog ciklusa uveliko u toku, a prva klapa će ponovo pasti upravo u filmskim studijima nedaleko od Beograda.

I dok se gospođica Skarlet zločinima bavi iz ugla mlade i samostalne dame, što nije bio tako čest slučaj na početku 20. veka, "Ubistva i misterije gospođice Fišer" (radnim danima od 8.00) predstavljaju nam slobodoumnu, koketnu, ali izuzetno pronicljivu Frajni Fišer. Ova bogatašica sa izraženim njuhom za atraktivne muškarce, i isto tako primamljive misterije, uz nezaobilazan humor i šarm međuratnog perioda zabavlja nas iz epizode u epizodu, kako svojim talentom da "gura nos" gde mu nije mesto tako i sjajnim odevnim kombinacijama koje oduzimaju dah. Zanimljiv podatak je to da je na fundus garderobe gospođice Fišer potrošen najveći deo budžeta popularne australijske serije u kojoj je glavnu rolu maestralno dočarala Izi Dejvis.

- Ponekad se stidim toga, ali kako je njen lik osmišljen kao neko ko izuzetno voli odeću i modu, a pritom je sramno bogat, onda je jasno da je Frajni jednostavno morala da ima stotine haljina i predivnih ogrtača od najskupocenijih tkanina (smeh). Čini mi se da je siroti Džek imao svega dva odela, dok su neki likovi imali čak samo jedan isti kostim koji su nosili iz nedelje u nedelju - otkrila je nedavno glumica u razgovoru za "TV novosti".

Potpuno novi detektivski, ali i ženski duh ovo leto nadahnuće dama avanturističkog duha, Frenki Drejk, u seriji "Misterije Frenki Drejk", koju na kanalu Epik Drama gledamo ranim jutrom, radnim danima od 6.00, dok se na kanalu Foks krajm ista serija prikazuje vikendom, od 15.00.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)