POČINJU "DANI MIROSLAVA MIKE ANTIĆA": U Srpskom kulturnom centru u Puli manifestacija posvećena srpskom pesniku

J. SIMIĆ

27. 04. 2023. u 10:56

U SARADNjI Srpskih kulturnih centara Novog Sada i Istre, u Puli će večeras u 20.30 sati biti otvorena manifestacija „ Dani Miroslava Mike Antića“ u znak sećanja na velikog srpskog pisca, pesnika, slikara i reditelja…

ПОЧИЊУ ДАНИ МИРОСЛАВА  МИКЕ АНТИЋА: У  Српском културном центру у Пули манифестација посвећена српском песнику

KCNS (plakat)

Manifestaciju će u SKUC-u (Ulica Maksimijanova 12)večeras svečano otvoriti izložba 15 fotografija Mike Antića (Mokrin,1932 -Novi Sad,1986)poznatog novosadskog fotografa Branka Lučića.

U sklopu manifestacije, u petak,28.aprila u 18 sati, akademska slikarka Gordana Rađenović prirediće radionicu kaligrafije,a u 19.00 sati počeće pesničko veče Blagoja Bakovića, ovogodišnjeg laureata nagrade „Miroslav Antić“ kome je prošlog meseca u okviru „Antićevih dana“ Skupština grada Novog Sada dodelila tradicionalnu nagradu „Miroslav Antić 2023“. Moderator pesničke večeri biće Sunčica Marković,pomoćnik direktora KCNS.

Program „Dani Miroslava Mike Antića“ bić završen u subotu,29.aprila projekcijom filma „Bluz garavih sokaka“ (počeće u 21.00),posle koje će uslediti razgovor sa scenaristom Lazarom Stanivukom i rediteljem Dušanom Stojanovićem. Potom će novosadski „Duo nomadiko“ istarskoj publici prirediti koncert romskih balada i romansi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)