MUZIKA PROTKANA PRIČAMA I ANEGDOTAMA: Koncert Novosađanina Miloša Zubca u Beogradu

D.B.M.

16. 08. 2023. u 12:30

NA platou ispred Doma omladine u Beogradu u petak uveče nastupiće Miloš Zubac, književnik i muzičar iz Novog Sada.

МУЗИКА ПРОТКАНА ПРИЧАМА И АНЕГДОТАМА: Концерт Новосађанина Милоша Зубца у Београду

Milena Zubac

Pesnik, esejista, kantautor i scenski pripovedač duže od 20 godina vodi muzičku družinu "Prkos Drumski", a po njegovoj zbirci pesama "Poezika" nazvan je istoimeni festival regionalne autorske muzike. Pokretač je i jedan od aktera južnoslovenskog muzičkog kolektiva "Novi Odmetnici".

S Nemanjom Nešićem zasnovao ediciju "Pesnici s muzikom", u okviru koje je objavljena njihova autorska muzička antologija južnoslovenske poezije, dok je s Milanom Koraćem snimio albume "Spektakl", "Serbia", a s Nevjernim Tomom "Male pesme za Draganu". Objavio je pesničke knjige "Vilindar", "Poezika", "Sigurnost vatre", "Kralj na kiši" i "Povratnici u ljubav.

Zubac koncertne nastupe prožima dragocenim anegdotama i pričama, a neretko mu se na sceni pridruži njegov otac, pesnički bard Pero Zubac. Poezija i proza Miloša Zubca prevođene su na engleski, francuski, nemački i slovački jezik. Prvi je dobitnik nagrade "Strune od svetla", za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.

Na koncertu koji će održati na Zidiću DOB, pratiće ga Sonja Segić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost