PREISPITIVANJE REDA I HAOSA: Radovi Ane Stojković i Jane Stojanović u Galeriji `73:

M.A.K.

16. 08. 2023. u 19:22

IZLOŽBA dve mlade autorke Ane Stojković i Jane Stojanović, pod imenom Noosfera, do 22. avgusta, biće pred publikom u Galeriji `73.

ПРЕИСПИТИВАЊЕ РЕДА И ХАОСА: Радови Ане Стојковић и Јане Стојановић у Галерији `73:

Foto promo

Fokusirane na različite motive i poetike, ove dve umetnice se međusobno prožimaju u potrebi za repetitivnim postupkom građenja crteža, tehnikom grafita i ugljena na papiru većeg formata, piše između ostalog u najavi ove postavke:

- Otkrivajući sopstvene likovne jezike prepozale su crtački postupak kao obema odgovarajući medij između pronalaženja sopstvenog unutrašnjeg prostora i lutanja u onome van njega. Govoreći o samom postupku crtanja na velikom formatu, on sam po sebi zahteva promišljanje i posvećenost u traženju. Ugljen kao tehnika daje slobodu u slojevitosti tog traženja, kroz konstantno brisanje i dopunjavanje, ispitujući prostore svetla i tame, svojevrsno kretanje kroz monohromatski svet. Fenomen nadrealnog je još jedna spona između radova. Obe umetnice, svaka na svoj način, grade svoj svet intimnog, oslanjajući se na intuitivno preispitivanje reda i haosa. Prostor van vremena upravo je ono mesto unutar nas samih koje nastaje kroz prizmu pritiska od strane društva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici