NEŽNOST, POSLEDNJA REČ SVETA : Interaktivna predstava u Novosadskom pozorištu

S.B.

28. 11. 2023. u 15:12

U Novosadskom pozorištu, u ulici Jovana Subotića broj 3, u ponedeljak, 4. decembra u 19 časova, biće izvedena interaktivna pozorišna predstava, „Nežnost, poslednja reč sveta – dnevnik zajednice o ekstremizmu”, a ulaz za publiku je slobodan.

НЕЖНОСТ, ПОСЛЕДЊА РЕЧ СВЕТА : Интерактивна представа у Новосадском позоришту

Plakat

Reč je o predstavi koja propituje ekstremizam i uzroke, pokušava da pronikne u proces radikalizacije kojem mladi ljudi bivaju posebno pogođeni.

Nastala je iz višemesečnog dramskog, istraživačkog procesa sa grupom mladih ljudi. Kroz taj proces, putem diskusija, dramskih vežbi, i različitih tehnika primenjenog pozorišta, učesnici u procesu su propitali sopstvene vrednosti, i aktivno usmeravali tok nastajanja same predstave.

Voditelji tog zanimljivog procesa i autori predstave su Demir Mekić, Jelena Vuksanović i Branka Bajić Jovanov, dok su izvođači i koautori Hana Beštić, Igor Vesović, Kristina Dorić, Sara Dragićević, Mina Čolić, Sara Mansour, Lazar Osmokrović i Igor Milikić.

Muziku je radila Maja Ćurčić, dok je za dizajn zadužen Nebojša Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)