„AUTOSEKCIJA“, NOVI ROMAN SRĐANA SRDIĆA: Zabavna knjiga, mimo svih očekivanja

R. Š.

17. 12. 2023. u 07:15

Izdavačka kuća „Partizanska knjiga“ iz Kikinde, na osmu godišnjicu postojanja, objavila je novi, peti roman Srđana Srdića, pod naslovom „Autosekcija“.

„АУТОСЕКЦИЈА“, НОВИ РОМАН СРЂАНА СРДИЋА: Забавна књига, мимо свих очекивања

Foto: V. Sretenović

Urednik izdanja, Ivan Radosavljević, navodi da je knjiga zabavna, mimo svih očekivanja.

- Ovaj Srdićev roman je zabavan, mimo svakog očekivanja, ispovedna megatirada u čiji autofikcijski vrtlog, bujicu, pisac uvlači sopstvene lekare, kolege pisce, domaće i strane, tupave kritičare, samuraje i lokalne pse (pa čak i jednog, nesretnog, urednika sa visokim vojnim činom), ne bi li raskrinkao i jasno izložio pogledu i razumevanju (sopstvenom, koliko i čitaočevom) sumorni totalitet svoje situacije -opisao je Radosavljević.

Foto: V. Sretenović

Novi roman Srđana Srdića

Književnik Srđan Srdić (46) gotovo dve decenije radi u Gimnaziji „Dušan Vasiljev“ u Kikindi, kao urednik, izdavač, predavač kreativnog čitanja i pisanja, književni kritičar i rukovodilac Regionalnog centra za talente „Dušan Vasiljev“. Dobitnik je brojnih književnih priznanja, a njegove ranije knjige prevedene su na nekoliko evropskih jezika.

Književnik Srđan Srdić bio je predsednik žirija za dodelu književne nagrade „Dušan Vasiljev“ koju dodeljuje Grad Kikinda. Sve simpatije javnosti, ne samo čitalačke, tada je zaslužio, jer se čak tri puta odrekao honorara dajući novac u humanitarne svrhe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja