MASTERKLAS AKADEMIKA BRANISLAVA MITROVIĆA: Ciklus "Susreti sa stvaraocima" u Galeriji nauke i tehnike SANU

M.A.K.

04. 12. 2023. u 17:52

ISTAKNUTI arhitekta i akademik Branislav Mitrović, održaće 17. predavanje iz ciklusa "Susreti sa stvaraocima - Masterklas", u sredu, 6. decembra, u 18 sati, u Galeriji nauke i tehnike SANU.

МАСТЕРКЛАС АКАДЕМИКА БРАНИСЛАВА МИТРОВИЋА: Циклус Сусрети са ствараоцима у Галерији науке и технике САНУ

Foto Tanjug

Program će voditi akademik Zoran Lj. Petrović, upravnik Galerije, a pozdravnu reč uputiće akademik Milan Lojanica.

Jedan je od najznačajnijih srpskih arhitekata, koji je rođen u Baru 1948. godine, posle sticanja diplome na beogradskom Arhitektonskom fakultetu, karijeru je otpočeo u projektnom zavodu RO "Srbijaprojekt", kao  samostalni i  vodeći projektanta. Potom je radio je u Centru za istraživanje i projektovanje - CIP Beograd, dok je u zvanje docenta na Arhitektonskom fakultetu izabran je 1990.  Prošao je sva univerzitetska zvanja i za redovnog profesora izabran posle osam godine, a bio je i šefa  Katedre za projektovanje. Profesor emeritus postao 2015.

Redovan je član SANU, kao i član Inženjerske akademije Srbije. Bio je predsednik Skupštine Inženjerske komore Srbije i predsednik Saveza arhitekata Srbije, kao i član brojnih drugih stručnih udruženja među kojima su  Društvo arhitekata Beograda i ULUPUDS. Autor je mnogih projekata koje su obeležile istoriju srpske arhitekture u proteklih nekoliko decenija, za koje je dobio veliki broj priznanja i nagrada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)