POČETAK PRAZNIČNE ČAROLIJE: Izložba "Mijijature" ponovo u Galeriji "Singidunum"

M.A.K.

21. 12. 2023. u 22:21

NA PREDLOG saveta galerije "Singidunum" da se napravi izložba radova formata 10 puta 10 puta 10 centimetara, kojom bi se obeležili novogodišnji i božićni praznici, nastala je 1993. smotra umetničkih dela nazvana "Beogradska mini art scena", koja traje do današnjih dana.

ПОЧЕТАК ПРАЗНИЧНЕ ЧАРОЛИЈЕ: Изложба Мијијатуре поново у Галерији Сингидунум

Rad Velimira Vukićevića Foto promo

Novo izdanje "Minijature" pred publikom će biti od petka, 22. decembra.

- I posle 30 godina ne jenjava interesovanje raspoloženih stvaraoca za ovu izložbu - tvrdi Zorica Đermanov, istoričar umetnosti i kustos Galerije "Singidunum". - U jednom periodu,( od 2015 - 2022. godine ) bila je organizovana u prostoru Male galerije ULUPUDS-a. Tada su i propozicije neznatno izmenjene , ( 20 puta 20 puta 20 centimetara ), umetnici su dobili šire, veće polje za izražavanje svojih zamisli, za kreativnost, kombinovanje tehnika i materijala. Povratkom u galeriju "Singidunum", izložba Minijatura je iznova okupila umetnike različitih generacija, umetnike koje smo podsetili da svojim učešćem obeleže ne mali broj godina ove izložbe i da im ona bude jedan vid relaksacije, da se druženje i razmena ideja i dalje po tradiciji nastavi.

Prema njenim rečima, upravo na ovoj izložbi su mnogi danas ugledni profesori na umetničkim fakultetima i školama, imali jedno od prvih samostalnih predstavljanja:

- Danas sa bogatim umetničkim iskustvom su animirali i savetima podržali učešće velikog broja svojih studenata da se oprobaju i pokažu koliko vladaju materijalom, bojom, formom. A kada se odaberu eksponati i nađu svoj galerijski kutak, započinje magična atmosfera darivanja, tada nam šarenolikom razglednicom izlagači upućuju iskrene želje i poruke za nastupajuću godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)