ROMANSA U POKRETU: Gala spektakl u Narodnom pozorištu

M. N. M.

30. 01. 2024. u 17:41

BALETSKI gala spektakl pod nazivom "Romansa u pokretu", uz učešće zvezda Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i nacionalnih pozorišta iz regiona, biće održan 14. februara, na Dan zaljubljenih, na Velikoj sceni s početkom u 19.30 časova.

РОМАНСА У ПОКРЕТУ: Гала спектакл у Народном позоришту

promo

Na repertoaru će biti ljubavni dueti iz najpoznatijuh baletskih klasika i dela eminentnih koreografa iz regiona - Lea Mujića, Edvarda Kluga, Staše Zurovca, Krunislava Simića, Renata Zanela i Ronalda Savkovića.

Na inicijativu Narodnog pozorišta u Beogradu, posle više decenija na istoj sceni okupiće se baletske zvezde iz osam pozorišta i šest zemalja regiona - Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu (Hrvatska), Narodnog pozorišta Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Nacionalne opere i baleta Skoplje (Severna Makedonija), Slovenskog narodnog gledališča Opera i Balet Ljubljana i Slovenskog narodnog gledališča Maribor (Slovenija), Opere i baleta Sofija (Bugarska) i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad (Srbija).

- Ova saradnja je proslava raznolikog izražavanja ljubavi kroz balet. Ponosni smo što smo okupili talenat baletskih igrača nacionalnih pozorišta iz celog regiona, stvarajući jedinstveno iskustvo za našu publiku. Pridružite nam se u ovoj romantičnoj večeri dok budemo svedoci magije koja se odvija na sceni, prevazilazeći granice i kulture kroz baletsku umetnost. Balet Gala nije samo predstava; to je proslava jedinstva, gde nas lepota plesa spaja u duhu ljubavi i umetničke saradnje n- poručuju Ana Pavlović i Smiljana Stokić, umetnička i izvršna direktorka Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!