NAGRADA ZA "ŽENA VEŽE REP": Najbolji savremeni angažovani dramski tekst Marije Rakočević iz Kragujevca

V.V.S.

01. 02. 2024. u 17:46

U HARTEFAKT kući, u utorak 6. februara, biće uručena nagrada pobedniku regionalnog konkursa za najbolji savremeni angažovani dramski tekst - Mariji Rakočević iz Kragujevca, koja je napisala komad "Žena veže rep".

НАГРАДА ЗА ЖЕНА ВЕЖЕ РЕП: Најбољи савремени ангажовани драмски текст Марије Ракочевић из Крагујевца

foto Privatna arhiva

Posle svečanog uručenja, scensko čitanje drame "Žena veže rep" izvešće glumica Natalija Stepanović i glumac Svetozar Cvetković, a potom će biti predstavljena i nova programska linija kuće, Hartefakt drama.

O ovogodišnjem pobedniku odlučivao je žiri u sastavu:Dubravka Vrgoč (predsednik), Molina Udovički Fotez i Biljana Srbljanović.

 Između ostalog, u obrazloženju žirija se navodi da ono što izdvaja tekst "Žena veže rep" od ostalih, nije samo tema diskriminacije i nasilja nad ženama u savremenom svetu, već i njegova otvorena dramska forma koja dopušta najrazličitija scenska iščitavanja i učitavanja.

Pravo na učešće u konkursu imali su samo originalni, do sada neobjavljivani i neizvođeni radovi. Učešće je anonimno i pod šifrom, a prijave su dostavljane samo elektronskim putem. Osnovni kriterijumi prilikom odlučivanja žirija bili su umetnička vrednost i društvena angažovanost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona