DA LI SMO MALI ROBOTI?: Izložba "Dekodiranje" Milice Marinković i Ane Peregi u Galeriji "Singidunum"

M.A.K.

05. 02. 2024. u 16:20

UMETNIČKA dela nastala od filca i metala čine zajedničku izložbu Milice Marinković i Ane Peregi, nazvanu "Dekodiranje", u Galeriji "Singidunum".

ДА ЛИ СМО МАЛИ РОБОТИ?: Изложба Декодирање Милице Маринковић и Ане Переги у Галерији Сингидунум

Foto promo

Autorke, svaka svojim radovima, predtavljaju priču o tradiciji, inovaciji i suštini umetničkog izraza, piše u najavi postvake:

- Tema i poruka izložbe je skretanje pažnje široj javnosti na to koliko nas mobilni telefon i virtuelni svet odvaja od nas samih i vodi u začaran krug pun sjaja i šminke. Privlačan je ali pitanje je koliko je realan i koliko nam oduzima vreme koje je dragoceno i ne može se povratiti. Vreme nam postaje nebitno, a zapravo je jako bitno kome i čemu ga poklanjamo. Da li zapravo mi koristimo te pametne alate da olakšamo sebi ili nas je to potpuno malo po malo obuzelo i otuđilo od sopstva? Što dalje implicira......da smo mi mali roboti - pitaju se umetnice, koje su i koleginice sa studija, koje su diplomirale na Faklutetu primenjenih umetnosti, odsek dizajn tekstila.

Izložbom u "Singidunumu šalju i poruku o očuvanju stare tekstine tehnike filcanja, kao i važnosti očuvanja životne sredine i reciklaže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)