"NARODNA DRAMA" U BERLINU: Filmski projekat Mirjane Karanović u okviru 74.Filmskog festivala

V.V.S.

07. 02. 2024. u 21:10

PROJEKAT za film "Narodna drama" u režiji Mirjane Karanović i produkciji This and That Productions izabran je za učešće na 21. izdanju Koprodukcionog marketa prestižnog filmskog festivala u Berlinu (The Berlinale Co-Production Market).

НАРОДНА ДРАМА У БЕРЛИНУ: Филмски пројекат Мирјане Карановић у оквиру 74.Филмског фестивала

Foto: Promo

Jedan od najznačajnijih koprodukcionih događaja u svetu biće održan od 17. do 21. februara u okviru 74. Filmskog festivala u Berlinu.

Priliku da svoj projekat predstavi na značajnom filmskom događaju na kome je do sad uspešno predstavljeno preko 350 međunarodnih dugometražnih projekata i više od 20 serija imaće i producenti iz Srbije sa filmskim projektom "Narodna drama" naše renomirane glumice i rediteljke Mirjane Karanović.

"Narodna drama" bazirana je na istoimenoj drami Olge Dimitrijević, a prema adaptaciji scenariste Bojana Vuletića, kao priča o slobodi i ljubavi u konzervativnom i patrijarhalnom društvu.

Projekat je do sada dobio podršku Filmskog centra Srbije, francuskog Nacionalnog centra za film i pokretne slike, kao i podršku za razvoj Media potprograma "Kreativne Evrope".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)