„NOVOSTI” NAGRADILE PREDSTAVU „EDIP”: Najbolji na festivalu „Bez prevoda”

N. J.

08. 02. 2024. u 13:20

Užička publika videla je još jednom, u sredu, predstavu „Edip” Jugoslovenskog dramskog pozorišta, najbolju na poslednjem, 28. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu. Bila je to prilika da gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević glumcu Milanu Mariću i dramaturškinji Vesni Radovanović uruči priznanja „Ardalion” i vrednu umetničku sliku - dar kojim „Večernje novosti” od osnivanja festivala do danas nagrađuju najbolju predstavu u regionu.

„НОВОСТИ” НАГРАДИЛЕ ПРЕДСТАВУ „ЕДИП”: Најбољи на фестивалу „Без превода”

Grad Užice

„Novosti” su od 1996. godine i osnivanja prestižne smotre teatara, medijski pokrovitelj Jugoslovenskog pozorišnog festivala.

- Lepo je što imamo priliku da na sceni užičkog Narodnog pozorišta uputimo čestitke ansamblu Jugoslovenskog dramskog pozorišta koji je na 28. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu , prema oceni stručnog žirija i publike, izveo najbolju predstavu – predstavu „Edip“. Još lepše je što smo mogli da uživamo u novom viđenju i čitanju pozorišne klasike i maštovitosti ljudi koji u umetnosti tragaju za izrazom bliskim savremenom trenutku - rekla je gradonačelnica Užica i predsednica Saveta festivala dr Jelena Raković Radivojević.

Na nedavno održanom 28. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu, predstava „Edip”, u režiji Vita Taufera, osvojila je nagradu za najbolju predstavu, Milan Marić je proglašen za najboljeg glumca, a Marija Marković Milojev je nagrađena za najbolji kostim.

Ovaj svečani trenutak dogodio se u 2024. godini, u kojoj je Užice prestonica kulture Srbije. Ovim povodom, u novoj sezoni, užički ansambl će premijerno izvesti dramu „Putujuće pozorište Šopalović” akademika, Užičanina Ljubomira Simovića, u režiji Milana Neškovića. Priprema ovog ostvarenja uveliko traje u gradu na Đetinji.

- Biće puno razloga da ove godine budemo češće u pozorištu i sigurna sam da će Užičani, kao i uvek, svojom posetom i odnosom prema kulturnim dešavanjima pokazati da je naš grad titulu prestonice i te kako zaslužio - dodala je gradonačelnica Užica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)