NESAVRŠENI ROBOT UMESTO DRVENOG LUTKA: Premijerni "Pinokio" u Šabačkom pozorištu

V.V.S.

22. 02. 2024. u 14:37

NOVI naslov na repertoaru Šabačkog pozorišta: po tekstu Branislava Milićevića nastala je predstava "Pinokio"(u režiji,adaptaciji teksta i izboru muzike Miodraga Dinulovića", čije je premijerno izvođenje 23.februara.

НЕСАВРШЕНИ РОБОТ УМЕСТО ДРВЕНОГ ЛУТКА: Премијерни Пинокио у Шабачком позоришту

foto Šabačko pozorište

- Najpoznatiji drveni lutak Pinokio, pisca Karla Kolodija, još od 19.veka pomaže najmlađima da izgrade u sebi mehanizme odbrane prema svetu koji će ih nužno varati i navoditi na životne stranputice, koristeći dečiju naivnost i radoznalost kao stare štihove u pokvarenim planovima iskusnih prevaranata - ističe Dinulović. - Kolodijeva zavetna misao da su ljubav, plemenitost i lekovita istina ono što nas može spasiti iz svih nedaća, aktuelna je više nego ikada u instant svetu koji i za tako neophodnu životnu sreću nudi samo jednu čarobnu tabletu.

Zato je Brankov vizionarski tekst o Pinokiju, dodaje Dinulović, koji više nije drveni lutak nego nesavršeni robot koji uspeva da dosegne do ideala ljudskosti, bio njegov prvi izbor za sjajni glumački ansambl šabačkog teatra i scensku produkciju ove značajne pozorišne kuće:

- Na moju sreću, a nadam se i na sreću i zadovoljstvo najznačajnije pozorišne publike - dece i mladih, Pinokio je " apdejtovan " i nastavlja da osvaja vreme sadašnje.

Igraju Dragan Petrović,Vladimir Milojević,Jovana Pantić,Sonja Milojević, Kristina Pajkić, Deana Kostić i Veljko Eraković.

Kostimograf je Ana Kolbjanova, a scenograf Jelena Đurović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu