DOSTOJEVSKI ZA SREDNJOŠKOLCE : Premijera po romanu čuvenog ruskog klasika

J. S.

04. 03. 2024. u 08:34

PREDSTAVA „Zločin i kazna,“ inspirisana romanom savesti Fjodora Mihailoviča Dostojevskog, napisanom 1866. godine, premijerno će biti izvedena 10. marta u Pozorištu mladih u Novom Sadu (Mala scena, 20.00 sati).

ДОСТОЈЕВСКИ  ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ : Премијера по роману чувеног руског класика

Foto: Pozorište mladih

 U  režiji Emilije Mrdaković predstava  je lutkarska, interaktivna monodrama za srednjoškolce, koji,kako navode autori, lektiru čitaju mahom na netu, prepričanu i skraćenu.

-Odlučili smo da skroz interaktivnu pozorišnu formu, srednjoškolcima približimo jednu od najtežih lektira, učinimo je zanimljivom i pomognemo im da shvate slojevitost ovog remek – dela Dostojevskog. - navodi ekipa predstave.

Foto: Pozorište mladih

Šta je zločin danas, sledi li posle svakog zločina kazna, biva li kažnjen svaki počinilac zločina ili se pak samo – nečinjenjem - kažnjavaju žrtve? Zašto se neki zločini relativizuju u zavisnosti od socijalnih i kulturnih okvira u kojima su ljudi situirani? - neka su od pitanja koja ovom predstavom otvara ekipa predstave "Zločin i kazna."

Raskoljnikova igra Aleksandar Milković, a Sonju (putem videa) - Dragana Ilić. Autorka dramatizacije je Teodora Marković. Scenografkinje su Emilija Mrdaković i Milica Grbić Komazec, koja je dizajnirala kostime i lutke. Aleksej Mrdaković komponovao je muziku, a scenski pokret osmislila je Ista Stepanov.

Prve reprize predviđene su za 15. i 22. mart.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)