"KAKO SAM NAUČILA DA VOZIM" PRVI PUT PRED PUBLIKOM: Premijerno izvođenje teksta Pole Vogel u Hartefakt kući

V.V.S.

18. 03. 2024. u 13:42

U HARTEFAKT kući premijerno je izvedena predstava "Kako sam naučila da vozim" prema tekstu Pole Vogel, u režiji Tare Manić.

КАКО САМ НАУЧИЛА ДА ВОЗИМ ПРВИ ПУТ ПРЕД ПУБЛИКОМ: Премијерно извођење текста Поле Вогел у Хартефакт кући

foto D.Udovičić

Iako je u izvornom tekstu radnja drame u šezdesetim godinama prošlog veka u Americi, rediteljka ju je smestila u savremeno doma i ulogu Teče poverila Svetozaru Cvetkoviću, a Malecke mladoj glumici Marti Bogosavljević.

"Kako sam naučila da vozim" Pole Vogel je tekst koji mnogi nazivaju "Lolitom" napisanom iz ženske perspektive - lika odrasle Malecke, koja se priseća svog detinjstva.Za ovaj komad Pola Vogel je osvojila Pulicerovu nagradu 1998. godine, Obie nagradu za najbolju dramu 1997. godine, Susan Smith Blackburn nagadu 1998. godine i još mnoge druge.

Dramaturg je Vuk Bošković, scenograf i kostimogra Zorana Petrov i kompozitor Vladimir Pejković. Reprizna izvođenja su 22. i 25. marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)