OVACIJE ZA POGORELIĆA: Slavni pijanista sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom na Kolarcu

M. N. M.

19. 03. 2024. u 17:17

PROSLAVLjENI pijanista Ivo Pogorelić održao je koncert sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, pod dirigentskim vođstvom Aleksandra Markovića u, do poslednjeg mesta ispunjenoj, Kolarčevoj zadužbini, a njihov je nastup ispraćen gromoglasnim aplauzima i višeminutnim ovacijama.

ОВАЦИЈЕ ЗА ПОГОРЕЛИЋА: Славни пијаниста са Војвођанским симфонијским оркестром на Коларцу

CEBEF/ Belkisa Abdulović

Koncert koji je bio rasprodat mesec dana unapred, počeo je delom "Islamej: Orijentalna fantazija" Milija Balakirjeva, a u prvom delu slavni je pijanista izveo Koncert za klavir i orkestar br. 2 u ce molu Sergeja Rahmanjinova, uz koncertmajstora Florina Ilijeskua.

U drugom delu koncerta izvedena je simfonijska svita "Šeherezada" Nikolaja Rimskog-Korsakova, u čast 180 godina od rođenja ovog kompozitora. Kao solista nastupio je violinista Ilijesku, inače prvi koncertmajstor Simfonijskog orkestra Radio Frankfurta, kome je ovo bio prvi nastup u Beogradu i prvi nastup sa maestrom Pogorelićem.

Koncert je organizovao Centar beogradskih festivala - CEBEF, a u publici su se našli i Rade Radivojević, Vladimir Marković, Mira Adanja-Polak i drugi.

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!