FILM O DADI VUJASINOVIĆ: U produkciji Gabrijele Tane naslovnu ulogu tumači Hana Selimović

V.V.S.

08. 04. 2024. u 13:38

VEST o snimanju dugometražnog filma "DADA: prkosni svedok", stiže na tridesetogodišnjicu tragične smrti novinarke Dade Vujasinović (10.februar 1964 - 8.april 1994), a radi se po ideji i u režiji Elizabete Betinski, naše umetnice koja živi u Los Anđelesu.

ФИЛМ О ДАДИ ВУЈАСИНОВИЋ: У продукцији Габријеле Тане насловну улогу тумачи Хана Селимовић

foto A.Selezneva

Biće to priča o poslednjem danu Dadinog života i devedesetim godinama prošlog veka. Naslovnu ulogu igra Hana Selimović, dok će se glavnoj muškoj ulozi pojaviti Marko Grabež.

Kako se najavljuje, namera autora je da podsete na lik i delo ove neobično hrabre, požrtvovane i jedinstvene novinarke naše savremene istorije i opomenu da je ne zaboravimo.

Scenario je napisao Vuk Bošković,a film će producirati Gabrijela Tana, poznata po filmskim i televizijskim projektima koji su visoko vrednovani, nagrađivani i gledani ("Filomena", The Dig, "Vojvotkinja") u saradnji sa izvršnim producentom Vladimirom Dekićem i partnerima iz Velike Britanije, SAD i Srbije.

Plan je da snimanje filma počne tokom leta u Beogradu i da ovo, kako se ističe, bude poslednja godišnjica smrti Dade Vujasinović koja prolazi bez filmskog dela koje slavi njen život i žrtvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)