AUTONOMIJA OBLIKOVANJA I STVARANJA: Likovno udruženje "Alumni art 23" predstavlja se novom grupnom izložbom

M.A.K.

13. 05. 2024. u 17:30

ČETVRTA izložba likovnog udruženja "Alumni art 23" u galeriji Opštine Vračar (Njegoševa 77), u sredu 15. maja u 19 časova predstaviće 30 renomiranih likovnih umetnika različitih generacija i poetika.

АУТОНОМИЈА ОБЛИКОВАЊА И СТВАРАЊА: Ликовно удружење Алумни арт 23 представља се новом групном изложбом

Mikan Aničić Otmica meda, foto promo

Tako će postavku činiti dela čiji su autori Mikan Aničić, Vesna Marković, Miroslav Lazović, Zoran Tešanović, Tajana Kajtez, Minja Čvorić, Vladimir Jočić, Julijana Protić, i mnogi drugi čije radove ćete ovom prilikom moći da pogledate.

Cilj udruženja "Alumni art 23" je da kao mini esnaf okupi likovne umetnike iz zemlje i inostranstva, zaljubljenike koji veruju u postojanje duhovne vertikale kao nosioca visokih estetskih i likovnih vrednosti i svoje životne staze su posvetili traganju za lepim i večnim.

Foto promo

Miodrag Pantović, skulptura

- Nikad kao sad , umetnost nije tako podeljena da se nekad moramo boriti i protiv samoobmane a pojedina opredeljenja za čudnim i poročnim, potisnuli su osećaj lirskog i magije - ističe u tekstu koji prati ovu postavku istoričarka umetnosti Ljiljana Subotić, koja će i govoriti na njenom otvaranju. - Svako neguje svoj stil, pravac i način kazivanja. Ova grupa ljudi se okupila oko težnje ka vidljivom nivou postojanja i delanja koje je neizbežno povezano sa principom života. Pažnja je usmerena prema unutrašnjem svetu čoveka gde pikturalna materija ostvaruje komunikaciju sa posmatračem i gde je sačuvana energija koja određuje semantičke vrednosti. Vidljivu izvori su u realizmu, intimizmu, apstrakciji, u okviru tradicionalnog stvaranja, sve se to uobličava u tendencije koje teže umetničkoj autonomiji oblikovanja i stvaranja.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za