DOKTORSKI PROJEKAT MINE RAKIDŽIĆ U NOVOM PROSTORU GRAFIČKOG KOLEKTIVA: U četiri zida slobode

M.A.K.

21. 10. 2020. u 16:56 >> 17:05

NA ŠESTOJ izložbi koji u novom prostoru, budućoj galeriji u ulici Dragoslava Jovanovića, organizuje Grafički kolektiv, u okviru projekta Kreativno, nestrpljivo, izazovno... predstavlja radove Mine Rakidžić.

ДОКТОРСКИ ПРОЈЕКАТ МИНЕ РАКИЏИЋ У НОВОМ ПРОСТОРУ ГРАФИЧКОГ КОЛЕКТИВА: У четири зида слободе

M.A.K.

Postavka - How long is now - deo je njenog doktorskog istraživanja hibridne grafike, koji su se zbog pandemije Kovida 19, tematski sveli na aktivnosti u četiri zida slobode.

M.A.K.

Tekst potpisa

- Virtuelno letovanje 2020. zadržava dobro poznati model avgustovskog srpskog hodočašća do grčke plaže. Citirajući metod Džona Rafmana, ovogodišnje putovanje po svemu zabeleženom isto je kao i svako drugo, osim što su fotografije kadrovi iz Guglovog prikaza ulica. Dok pešice i fotkajući obilazim Srbiju i Makedoniju na putu do Grčke, a sve sedeći ispred kompjutera, kontaktima pišem razglednice od kuće - zapisala je autorka uz izložbu koja će biti otvorena do 24. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo