OTVORENI JUBILARNI "BORINI POZORIŠNI DANI": Talija jača i od korone (FOTO)

D. Ristić

21. 10. 2020. u 20:35

U VRANjU su, uz poštovanje svih epidemioloških mera, otvoreni jubilarni, 40. po redu „Borini pozorišni dani“.

ОТВОРЕНИ ЈУБИЛАРНИ БОРИНИ ПОЗОРИШНИ ДАНИ: Талија јача и од короне (ФОТО)

Foto: D.Ristić

Iako je bilo predviđeno obraćanje gradonačelnika Vranja dr Slobodana Milenkovića na otvaranju, zbog nepovoljne epidemiološke situacije je zvaničan deo izostavljen.

Prva od četiri selektovane predstave je „Travnička hronika“ koju je izveo ansambl Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, po tekstu Ive Andrića, u režiji Nikite Milivojevića.

Sledeća na programu je “Seljačka opera” Bele Pintera, u postavci Atile Keresteša, u koprodukciji Novosadskog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Segedina.

Foto: D.Ristić

 

Na programu su i “Kaligula” Albera Kamija, u režiji Snežane Trišić i izvođenju Narodnog pozorišta, kao i “Pasivno pušenje”, Zvezdara teatra, po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Egona Savina.

„Borini pozorišni dani“ se odvijaju do pod sloganom “Sadašnje u prošlosti”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)