JAKOVLJEVIĆ OČI U OČI SA EGZEKUTOROM: Uskoro počinje snimanje pete sezone hit krimi serije "Ubice mog oca"

J. BANjANIN

30. 10. 2020. u 15:36

KRIMINALISTIČKI serijal "Ubice mog oca" pre četiri godine trajno je promenio domaći televizijski narativ i uvukao nas u rad policije. Kako "TV novosti" saznaju, u prvoj nedelji decembra trebalo bi da počne snimanje pete sezone. Pošto je pandemija virusa korona od početka godine svima izmenila planove, ostaje nada da će prva klapa nastavka najpopularnije srpske krimi serije pasti kada je predviđeno.

ЈАКОВЉЕВИЋ ОЧИ У ОЧИ СА ЕГЗЕКУТОРОМ: Ускоро почиње снимање пете сезоне хит крими серије Убице мог оца

Foto Promo/Arhiva

Scenario petog ciklusa, kao i prethodnog, potpisuje samo Nataša Drakulić. Ipak, kako saznajemo, došlo je do nekih izmena u ekipi iza kamere. Uigrani rediteljski tandem, Ivan Živković i Miroslav Lekić, prepustiće "vruću stolicu" mladoj i uspešnoj Maši Nešković, koja je režirala pretposlednju epizodu četvrte sezone. Za akcione scene, kao i ranije, biće zadužen reditelj i direktor fotografije Miloš Kodemo. U produkciji pete sezone učestvuju "Film danas" i "Telekom Srbija", a novih uzbudljivih 12 epizoda biće emitovano na kanalu Superstar TV.

Tokom četiri sezone bez daha smo pratili Vuka Kostića kako u ulozi inspektora Aleksandra Jakovljevića svakodnevno radi na rešavanju raznih slučajeva i pokušava da rasvetli ubistvo svog oca Mileta. Strpljenje će se isplatiti jer nastavak donosi razrešenje i ovog zločina.

- Pred nama je izazov da snimimo najbolju sezonu do sada, u šta ne sumnjam, jer u njoj razotkrivamo ono što je okosnica cele serije: ubistvo Aleksandrovog oca Mileta. Smimanje jedne sezone "Ubica" u proseku traje dva meseca i samo se nadam da ćemo svi biti zdravi. Zbog opšte situacije i svih pomeranja, prvi put nećemo snimati tokom leta, već tokom zime, tako da će Vuk Kostić napokon obući jaknu - kaže za "TV novosti" Nataša Drakulić.

U toku je odabir lokacija na teritoriji Beograda, a centralno mesto snimanja i dalje će biti fabrika "Termoelektro".

- Najvažnija mi je upravo naša zgrada policije koju cela ekipa voli i doživljava kao drugu kuću, gde se družimo sa portirima i čuvarima, koji su nam postali kao deo porodice - naglašava scenaristkinja.

Ranije je najavljeno da nas u nastavku serijala očekuje povratak na priču koja je svemu prethodila, a odnosi se na život Mileta Jakovljevića.

- Po prvi put u "Ubicama" imaćemo i prošlost koja je uticala na Aleksandrov karakter. Neki detalji i događaji biće neočekivani i teški - otkriva nam Nataša Drakulić i dodaje da su ostali gledaocima dužni razloge zbog kojih se Aleksandar nikad nije oporavio.

Tokom serijala nizali su se slučajevi ubistava značajnih ličnosti, od ćerke uticajnog biznismena, preko poznatog pevača, do uglednog lekara, a bilo je reči i o slučajevima silovanja i ratu kriminalnih klanova.

Foto Promo/Arhiva

- Glavna linija sadašnjeg vremena i istraga inspektora bavi se temom vršnjačkog nasilja. Današnja deca žive u eri modernih tehnologija kada se snimci maltretiranja i ponižavanja drugara šeruju ili koriste kao vid ucene. Maltretirana deca ćute, zatvaraju se u sebe i samoubistvo im se čini kao jedini izlaz. Svedoci smo brojnih tragedija koje se dešavaju, kao i nepravovremenog reagovanja institucija i okoline. Ovaj deo serije inspirisan je, nažalost, stvarnim događajima i u njemu će se videti sva težina te teme - ističe Nataša Drakulić.

Na istragama su, pored Aleksandra, radili inspektori Mirko Pavlović (Marko Janketić), Zoran Janketić (Miodrag Radonjić) i Goran Dragojević (Marko Vasiljević), a njihov rad nadzirao je direktor policije Predrag Marjanović (Tihomir Stanić).

Kako saznajemo, likove Aleksandra, Mirka i Predraga viđaćemo i u petom ciklusu. Nova tematika uvodi u "Ubice" i nove likove, pre svega mlade, ali i još desetak starijih junaka.

- Kasting je trenutno u toku i još ništa nije potvrđeno. Poseban akcenat je na mladim ljudima, te su kontaktirane sve škole glume i prve i druge godine Akademija. Kao i uvek, biće velikih iznenađenja, a posebno kada je reč o važnim akterima iz Miletovog života - zagonetna je Nataša Drakulić.

Tokom prethodnih sezona prvu epizodu obeležila je narodna, kafanska pesma. Po rečima scenaristkinje Nataše Drakulić, ni ovog puta "Ubice mog oca" neće odstupiti od tradicije:

- Ime pevača još ne smem da otkrijem. Kao i svi naši dosadašnji izvođači, a to su bili Halid Bešlić, nažalost pokojni Šaban Šaulić, Saša Matić i Aleksandra Prijović, reč je o zvezdi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!