“JOAKIM” SVETOZARU RAPAJIĆU: Reditelju priznanje za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji

V.V.S.

08. 02. 2021. u 13:53

PROFESOR i reditelj Svetozar Rapajić, ovogodišnji je dobitnik Statuete "Joakim Vujić" koja se dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji.

“ЈОАКИМ” СВЕТОЗАРУ РАПАЈИЋУ: Редитељу признање за изузетан допринос развоју позоришне уметности у Србији

Foto: Jutjub/Printskrin

Odluku je doneo žiri u sastavu: Anđelka Nikolić, rediteljka i predsednica žirija, Milanka Berberović, kostimografkinja i prošlogodišnji laureat, Jelena Janjatović, kostimografkinja, Nada Jurišić i Isidora Rajković, glumice i Miloš Krstović, glumac i direktor Knjaževsko-srpskog teatra.

Prsten sa likom "Joakima Vujića" za izuzetan doprinos razvoju Knjaževsko-srpskog teatra i afirmaciji njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu pripao je rediteljki Anđelki Nikolić za predstavu "Negri ili ljubov ko so čelovekom svojim" , a godišnja nagrada Teatra odlazi u ruke glumcu Čedomiru Štajnu. Godišnje nagrade za izuzetnu posvećenost poslu i postignute rezultate u protekloj godini dobili su Milorad Maksimović i Boban Urošević.

Priznanja će biti svečano uručena 15. februara, na Sretenj, kada kragujevačko pozorište obeležava 186 godina od svog osnivanja.Iste večeri premijerno će biti izvedena i predstava "Generali ili srodstvo po oružju" po tekstu Borislava Pekića u režiji Marka Misirače.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna