POČELE PROBE “SEKS – UMETNOST- KOMUNIZAM”: Premijera planirana za 3. mart

V. V. S.

19. 02. 2021. u 11:29

U BITEF teatru počele su probe predstave "Seks-umetnost-komunizam" reditelja Bojana Đorđeva, čija je premijera planirana 3.marta - na rođendan kuće.

ПОЧЕЛЕ ПРОБЕ “СЕКС – УМЕТНОСТ- КОМУНИЗАМ”: Премијера планирана за 3. март

Foto: Aleksandar Danguzov

Kako se navodi, pozorišni projekat (po tekstu Tamare Antonijević, Bojana Đorđeva i Tanje Šljivar) bavi se nasleđem dvadesetog veka iz perspektive tri revolucije koje su ga obeležile i promenile čovečanstvo. Reč je o revoluciji umetničke avangarde, komunističkoj i seksualnoj revoluciji, koje ukidaju prethodni poredak, i zahtevaju duhovnu, materijalnu i telesnu emancipaciju čoveka.

Ove teme artikulišu figure troje stvaralac dvadesetog veka - Margerit Diras, Oskara Daviča i Pjera Paolo Pazolinija, koje kao opsene zauzimaju scenski prostor. Promišljanjem njihovih dela, života i političkog angažmana nastaje vizuelni, jezički i izođački tekst predstave.

Igraju: Vladislava Đorđević, Slaven Došlo, Miloš Timotijević, Tamara Pjević i Đorđe Galić. U autorskom timu su i Siniša Ilić (scenografija), Maja Mirković (kostim), Luka Papić (muzika), Čarni Đerić (scenski pokret) i Dijana Marojević (scenski govor).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!