SRBIJA će nastaviti da podržava projekte poput filma "Dara iz Jasenovca" kako bi se setili svih naših žrtava, ali i pokazali svetu da mi nismo narod zločinaca, kakvim nas oni predstavljaju, već narod žrtava, izjavila je danas ministarka kulture Maja Gojković.

Komentari (4)

Čiča Gorio

26.02.2021. 10:15

To je prvi film koji reče nešto o našim Žrtvama u ovih 75 godina. To je Tito sredio sa UDBOM pa niko nije smio ništa da kaže o Žrtvama drugog Svetskiog Rata. Pa je ispalo da je "Žrtva Zločinac a Zločinac je Žrtva". Moja deca meni dedaju da pominjem Rat. Niko me ne sluša danas???

Ika

26.02.2021. 20:35

Ta priča oko gašenja Prirodnjačkog muzeja nije "crno/bela" kako se u javnosti predstavlja. Naravno da je privremeno sedište muzeja na Vračaru izuzetno skupa lokacija i to nije sporno, u ostalom muzej i ne treba da bude na "najseljačkijoj" opštini Beograda. Pripada mu bolja lokacija. Postoji još nekoliko problema koji prete muzeju. Osim uštede novca u budžetu proble je i u rukovodstvu muzeja, počevši od direktora Panovića. Koji više pažnje poklanja projektima zaštite životne sredine (tezgarenju) nego svojoj matičnoj kući (muzeju). A onada se tako namestiš Maji G koja ti da izbor, "jare ili pare"! A pare su mile..

arh Marina

15.03.2021. 14:26

"Дара из Јасеновца" је важно остварење за Српску кинематографију и надан се да је то почетак осветљавања ужасних страхота над Српским народом у 20.веку. Сви Српски редитељи би требало да у свом опусу имају бар један филм о Српским страдањима која су се десила, а на жалост има их и превише: Јасеновац, Предбиловци, Јаме у ндх, Косово и Метохија, Олуја, Плава Гробница... Надам се да ће Министраство подржати овакве филмове у годинама које долазе