SAMO JEDNA STIPENDIJA IZ BUDŽETA: Ministarstvo prosvete obavestilo studente

B.B.

26. 06. 2023. u 12:16

STUDENTI koji primaju državne stipendije mogu biti korisnici samo jedne stipendije koja se isplaćuje iz republičkog i lokalnih budžeta, što je u skladu sa Zakonom o studentskom standardu, ugovorima koje su potpisali, ali i nalazima i preporukama Državne revizorske institucije, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

САМО ЈЕДНА СТИПЕНДИЈА ИЗ БУЏЕТА: Министарство просвете обавестило студенте

Ispit po novom trebalo bi da startuje u junu 2024. Foto Z. Jovanović

Ovo pravilo je važilo otkako se dodeljuju stipendije i jasno je naznačeno u ugovoru o stipendiji koji je svaki student potpisao.

S obzirom na to da različite institucije stipendiraju uspešne studente, u slučaju da  dobije više različitih stipendija, mora se odlučiti za jednu i ima obavezu da o tome obavesti instituciju od čije stipendije odustaje.

- Ministarstvo prosvete je za ovu školsku godinu odobrilo 9343 stipendije, a samo mali broj studenata je dobio i stipendije Ministatstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija "Dositeja", te Ministarstvo prosvete sa Ministarstvom nauke preduzima sve aktivnosi u cilju prevazilaženja izazova koji je nastupio jer je došlo do dupliranja stipendija kod manjeg broja studenata koji su već stipendisti Ministarstva prosvete - navodi se u dopisu.

Ministarstva će nastojati da unaprede sistem i sinhronizuju aktivnosti na realizaciji konkursa za dodelu stipendija u najboljem interesu studenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)