TROFEJ DOPUNSKOJ ŠKOLI SRPSKOG IZ SLOVENIJE: Milićević obišao decu iz dijaspore u "Kampu Požarevac 2023"

Lj.B.

14. 07. 2023. u 15:00

Vršilac dužnosti ministra prosvete Đorđe Milićević obišao je danas decu iz dijaspore koja borave u „Kampu Požarevac 2023“ , koji je deo 33. Krosa RTS-a i uručio trofej najuspešnijem organizatoru Krosa RTS-a „U dijaspori“ , a to je ove godine dopunska škola srpskog jezika iz Slovenije.

ТРОФЕЈ ДОПУНСКОЈ ШКОЛИ СРПСКОГ ИЗ СЛОВЕНИЈЕ: Милићевић обишао децу из дијаспоре у Кампу Пожаревац 2023

ministarstvo prosvete

- Drago mi je što smo danas svi ovde, jer „Kamp Požarevac“ predstavlja krunu  Krosa RTS u dijaspori. Kros RTS postao je  jedan od stožera okupljanja dece iz dijaspore i manifestacija koja je doprinela ne samo afirmaciji atletskog sporta i trčanja, već i obrazovanja i  kulture - istakao je Milićević.

Ove godine 33. put, Kros RTS održan je u 15 zemalja Evrope i učestvovalo je više od 10 hiljada dece.

- Danas sa nama je više od 140 njih iz deset zemalja Evrope  – iz  Španije, Francuske, Norveške, Danske, Italije, Slovenije, Rumunije, Hrvatske, Republike Srpske, ali i  najbolji učesnici krosa iz Srbije. Zadovoljstvo mi je što Ministarstvo prosvete ovakvu manifestaciju podržava  od samog početka - rekao je Milićević koji je obišao decu koja borave u Domu učenika "Sonja Marinković".

On je istakao da je značaj ove manifestacije da razvija sportski duh učenika, ali da motiviše i školske uprave, direktore škola, nastavnike da se u uključe u ovaj događaj.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)