NAUKA MOŽE DA ODGOVORI NA MNOGE IZAZOVE: Jelena Begović na zasedanju Izvršnog saveta OUN

Lj.B.

10. 10. 2023. u 15:38

U okviru 217. zasedanja Izvršnog saveta Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) u Parizu, ministarka dr Jelena Begović sa delegacijom Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vlade Republike Srbije sastala se sa Lidiom Brito, pomoćnicom generalnog direktora UNESCO-a za nauku.

НАУКА МОЖЕ ДА ОДГОВОРИ НА МНОГЕ ИЗАЗОВЕ: Јелена Беговић на заседању Извршног савета ОУН

Foto: Zoran Petrović/NITRA

Na sastanku su razmenjene ideje vezane za planiranje budućih aktivnosti povodom Međunarodne dekade nauke za održivi razvoj, i obe sagovornice su bile saglasne da postoji mnogo izazova pred čovečanstvom na koje nauka može i treba da odgovori.

Ministarka dr Jelena Begović i gospođa Lidia Brito složile su se da smatraju da je trenutak povoljan za jačanje uloge nauke u rešavanju mnogih problema i da je hitno potrebno predstaviti naučne inicijative na lokalnom i globalnom nivou.

Gospođa Brito je pozvala ministarku dr Begović na prateći događaj tokom 42. generalne konferencije UNESCO-a, koja će se održatiu novembru u sedištu UNESCO-a, na kojoj će se razmotriti planovi vezani za Međunarodnu dekadu nauke za održivi razvoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)