VIŠE STUDENATA SA KIPRA: Novi ambasador Fotiu posetio Univerzitet u Beogradu

B.B.

13. 12. 2023. u 10:31

NOVI ambasador Kipra u Srbiji Andreas Fotiu posetio je Univerzitet u Beogradu i u srdačnom razgovoru sa rektorom prof. dr Vladanom Đokićem istakao da bi ubuduće znatno veći broj studenata sa Kipra mogao da studira u Beogradu, na osnovnim i studijama viših nivoa.

ВИШЕ СТУДЕНАТА СА КИПРА: Нови амбасадор Фотиу посетио Универзитет у Београду

Foto: Univerzitet u Beogradu

On je istakao da, na Kipru postoji veliko interesovanje, kako zbog međunarodnog rejtinga našeg Univerziteta tako i zbog bliskosti dva naroda.

Sagovornici su se složili i da bi prvi korak trebalo da bude potpisivanje zvaničnog sporazuma o saradnji, koji bi na sveobuhvatan način sistematizovao i proširio dosadašnje akademske kontakte i razmenu između najvećeg državnog Univerziteta Kipra i Univerziteta u Beogradu.

Rektor Đokić zahvalio je ambasadoru na interesovanju za rad Univerziteta u Beogradu i podsetio da kontakti profesora i naučnih istraživača postoje kroz više projekata. Kao posebno važan naveo je Hersus, projekat proučavanja vrednosti evropskog kulturnog nasleđa, unapređenja i testiranja inovativnih nastavnih praksi u oblasti održivosti i nasleđa, na kojem zajedno rade univerziteti iz Srbije, Italije, Kipra, Grčke i Španije.

Najavljeni predlog sporazuma o saradnji pripremiće stručne službe Univerziteta u Beogradu, a zajednički je ocenjeno da bi u narednom periodu bilo neophodno organizovati više aktivnosti na promociji među zainteresovanim studentima na Kipru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar