MREŽA X VIŠE NEĆE BITI BESPLATNA: Ilon Mask planira da uvede pretplatu na platformu

Novosti online

19. 09. 2023. u 11:23

ILON Mask, vlasnik društvene mreže X, koja je ranije bila poznata kao Tviter, izjavio je u ponedeljak da će svi korisnici ubuduće morati da plaćaju mesečnu pretplatu za korišćenje platforme. Najava je usledila tokom razgovora sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom.

МРЕЖА X ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ БЕСПЛАТНА: Илон Маск планира да уведе претплату на платформу

Foto Tanjug/AP

Mask je objasnio da je odluka usmerena na borbu protiv "ogromnih armija botova" koji šire govor mržnje na platformi.

- Jedini način koji mogu da zamislim za suzbijanje velikog broja botova jeste uvođenje male mesečne naknade za korišćenje X - rekao je Mask. Dodao je da će uvođenje pretplate otežati kreiranje bot naloga jer će svaki bot morati da se registruje sa novom kreditnom karticom.

Ovo je posebno značajno jer kompanija ima poteškoća sa oglašivačima. Prema Maskovim rečima, prihod od oglašavanja na američkom tržištu pao je za 60%. On je za pad prihoda okrivio organizacije za građanska prava i potrošačke grupe koje vrše pritisak na velike brendove.

Najava dolazi nakon što je X već implementirao model pretplate pod imenom "Premium X," koji je preimenovan iz prethodnog "Twitter Blue." Podaci pokazuju da je prihvatanje ovog modela bilo sporo. Prema nekim procenama, samo između 640.000 i 680.000 ljudi se pretplatilo na Twitter Blue do kraja aprila ove godine.

Iako je izazvao mnoge polemike, Mask je poznat po tome što često najavljuje nove proizvode ili inovacije, a kasnije menja kurs.

U širem kontekstu, malo je društvenih mreža koje se oslanjaju isključivo na pretplatnički model, iako sve više njih eksperimentiše sa pretplatničkim proizvodima usled slabog tržišta oglasa.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

INVALIDITET NIJE PREPREKA: DJ sa ALS nastupa koristeći najsavremeniju tehnologiju za pomeranje vešta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!