SVEMIRSKA ŠETNJA ŽENA ASTRONAUTA: Kako izgleda popravka instalacija na Međunarodnoj stanici (VIDEO)

Novosti online

02. 11. 2023. u 21:38

ASTRONAUTI NASA izašle su iz Međunarodne svemirske stanice i prošetale svemirom, ali samo u ženskom društvu i to kako bi "popravile" instalaciju na spoljašnjem delu stanice, prenosi kanal NASA.

СВЕМИРСКА ШЕТЊА ЖЕНА АСТРОНАУТА: Како изгледа поправка инсталација на Међународној станици (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Amerikanke Jasmin Mogbili i Loral Ohera izašle su iz Međunarodne svemirske stanice zbog radova na instalacijama i naučnog istraživanja. Proces pripreme za svemirsku šetnju i "popravku" zabeležila je NASA kamerom.

Izlazak je trajao oko šest i po sati. Žene astronauti su demontirale neispravnu antensku komunikacionu jedinicu na nosaču stanice i zamenile jedan od nosača koji se može koristiti za usmeravanje solarnih panela stanice ka Suncu, prenosi NASA.

Napuštanje Međunarodne stanice je trebalo da se obavi još 12. oktobra, ali je njihovo vraćanje na Zemlju odloženo zbog tehničkih problema.

U radnoj ekipi 70. duge ekspedicije su i kosmonauti ruskog "Roskosmosa" Oleg Kononjenko, Nikolaj Čub i Konstantin Borisov, astronaut Evropske svemirske agencije Andreas Mogensen i astronaut iz japanske Agencije za istraživanje svemira Satoši Furukava.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!