OVO SE DEŠAVA JEDNOM U ŽIVOTU Astro savet za nedelju 21. april: Danas očekujte neočekivane šanse na finansijskom planu

Astrolog Marina Jungić Milošević

21. 04. 2024. u 07:00

JUPITER i Uran, planete ekspanzije i revolucija, prosperiteta i inovacija, kontakata sa strancima i više sile, danas će se naći na istom, 21. stepenu praktičnog, stabilnog, pouzdanog, staloženog Bika, znaka ljubavi, novca i umetnosti.

ОВО СЕ ДЕШАВА ЈЕДНОМ У ЖИВОТУ Астро савет за недељу 21. април: Данас очекујте неочекиване шансе на финансијском плану

Foto: Profimedia

Ovaj aspekt (konjunkcija) se većini nas dešava jednom u životu. Jer, tek za 83 godine, Uran i Jupiter će ponovo biti tako blizu jedan drugoga u Biku, da će u maju 2107. godine obrazovati konjunkciju (ali ne na istom stepenu kao sada).

Poslednji put, Uran je prelazio preko Bika u periodu od 6. juna 1934. godine do 15. maja 1942, a egzaktna konjunkcija, kao danas, bila je 6. maja 1941. I tada je kao i sada, u taj aspekt bio uključen i Algol, jedna od najopasnijih fiksnih zvezda, koja se trenutno nalazi na 26. stepenu Bika.

Nazivaju ih i nekretnice, zato što prelaze jedan lučni stepen za sto godina. Algol simbolizuje nasilje, fanatizam, nasilnu smrt, gubitak glave (ne mora uvek da znači doslovno, već simbolički). Sve ovo, naravno, ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo, jer mnogo toga zavisi od aspekata u ličnom horoskopu.

Mada je s jedne strane, Algol naglašen u horoskopima Hitlera, Staljina, Lenjina, Musolinija, Pinočea, s druge strane, ova fiksna zvezda istaknuta je u natalnim kartama genijalnih naučnika i velikih umetnika, poput Tesle, Ajnštajna, Šekspira, Vagnera, Isidore Dankan, Pabla Pikasa, Salvadora Dalija, Ive Andrića, Džona Lenona...

Foto Shutterstock

Uran je planeta pronalazaka i genija, naučnih otkrića, avijacije, medija, društvenih mreža, interneta, novih tehnologija. Uticaj Urana u Biku nije jak, jer je to znak njegovog pada, ali je zato uticaj Jupitera (planete koja simbolizuje ceo svet, kao i ekspanziju, uvećavanje, širenje) i te kako naglašen u Biku (ravnica, plodna zemlja, njive i oranice, poljoprivreda, posed, nekretnine, bankarstvo, kulinarstvo). Zato le Jupiter u ovom odnosu snaga, jači od Urana.

Bik je simbol finansija, a Uran situacija koje teško možemo da kontrolišemo, iz čega proizlazi da je najvažnije mudro upravljanje finansijama. Onaj ko bude umeo da uloži novac gde treba i da se poveže sa partnerima iz inostranstva, da u poslu primeni najnovije tehnologije, sigurno će postići uspeh i zaraditi, a u tome će imati podršku Marsa i Saturna iz Riba (mlađe i starije osobe), sa kojima Jupiter i Uran obrazuju harmoničan aspekt (sekstil).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)